Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2008
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ

Στις 7 μ.μ., στην πλατεία της ΧΑΝΘ, η πανεργατική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων, της ΣΕΑ ΕΒΕ και της ΠΑΣΥ, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σήμερα το απόγευμα, η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Η κινητοποίηση, στην οποία καλούν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ και η ΠΑΣΥ, θα αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στις αξιώσεις που το κεφάλαιο θα προβάλει μέσω των πολιτικών του εκπροσώπων, με πρώτη την κυβέρνηση, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Το ΠΑΜΕ δε διαδηλώνει «επετειακά», ούτε προβάλλει άσφαιρες διεκδικήσεις, ακίνδυνες για το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Το πλαίσιο το οποίο παρουσίασε επικαιροποιημένο την περασμένη Τετάρτη, τα αιτήματα με τα οποία χιλιάδες εργαζόμενοι θα κατέβουν και σήμερα στο δρόμο, η συνέπεια και η σταθερή ενίσχυση του ταξικού κινήματος με νέες δυνάμεις, αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ότι κάθε μικρή ή μεγάλη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων «πιάνει τόπο», θορυβεί, αποτελεί εφαλτήριο για πιο μαζικούς αγώνες, φέρνει αποτελέσματα, οδηγεί σε κατακτήσεις.

Πικετοφορίες στις συνοικίες

Χτες, στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης για την προετοιμασία της σημερινής κινητοποίησης, οι πικετοφορίες που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε συνοικίες της πόλης προκάλεσαν αίσθηση με τη μαζική παρουσία εργαζομένων, τον παλμό στα συνθήματα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Πικετοφορίες - μαζικές εξορμήσεις έγιναν στην Τούμπα, στους Αμπελόκηπους και τη Νεάπολη, με τους διαδηλωτές να καλούν το λαό να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Οι εξορμήσεις συνεχίζονται σήμερα, παράλληλα με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις που το ΠΑΜΕ διοργάνωσε όλη την περασμένη βδομάδα, αναδεικνύοντας πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως η ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, το χτύπημα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η τρομοκρατία και η περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η αποδοχή αυτών των παρεμβάσεων από την πλευρά των εργαζομένων ήταν μεγάλη, επιβεβαιώνοντας και βαθαίνοντας τους δεσμούς του ΠΑΜΕ με την εργατική τάξη.

Το πλαίσιο πάλης

Στιγμιότυπο από τις πικετοφορίες, που διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης

Motion Team

Στιγμιότυπο από τις πικετοφορίες, που διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βαδίσουν στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και της ανατροπής. Είναι ο μοναδικός δρόμος:

  • Για ουσιαστικές αυξήσεις, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας (1.400 ευρώ βασικός μισθός, 56 ευρώ μεροκάματο, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημά της). Οχι επιδόματα φτώχειας που ζητά η ΓΣΕΕ, υπόσχεται η κυβέρνηση και εξανεμίζονται την επόμενη μέρα από την άγρια ακρίβεια που δεν ελέγχεται μέσα σε μια ελεύθερη οικονομία που στηρίζει τα ιδιωτικά κέρδη πάνω στη λαϊκή φτώχεια.
  • Για να προστατευτούν οι συλλογικές συμβάσεις που χτυπιούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το δικομματισμό (βλ. τροπολογία Αλογοσκούφη για ΟΤΕ, ατομικές συμβάσεις σε ΕΥΑΘ και αλλού).
  • Για να αντιμετωπιστεί η νέα αντιλαϊκή φοροεπιδρομή που ετοιμάζεται.
  • Για να ξεφύγουν οι εργαζόμενοι από τη θηλιά των τραπεζιτών και των δανείων.
  • Για να αντιμετωπιστεί η επιβολή της 65ωρης εργασίας τη βδομάδα και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Για κατάκτηση πλήρους - σταθερής εργασίας για όλους, με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο.
  • Για την απαγόρευση της μερικής και ευέλικτης απασχόλησης που σπάει κόκαλα και όχι για επέκτασή της που ζητά η ΓΣΕΕ και προωθούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
  • Για το σταμάτημα και ανάκληση των ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνει η ΝΔ (Λιμάνια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή, Υδρευση κλπ.). Για να γίνουν οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας λαϊκή περιουσία.
  • Για απόκρουση της δικομματικής αντιασφαλιστικής επίθεσης (αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, κατάργηση Βαρέων - Ανθυγιεινών). Για αποκλειστικά δημόσια, καθολική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Για Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία αποκλειστικά δημόσια, λαϊκά δικαιώματα και όχι εμπορεύματα στα χέρια των ιδιωτών, όπως συναποφασίζουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΛΑ.Ο.Σ.).
  • Για να μη θερίζονται ζωές εργατών σε «εργατικά ατυχήματα» - εργοδοτικές δολοφονίες.
  • Για να μη σταματάει η δημοκρατία έξω από τους χώρους δουλειάς. Να χτυπηθούν η εργοδοτική τρομοκρατία και οι απολύσεις (Καζίνο Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ κ.ά.).
  • Για να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών στα Εμφιαλωμένα Ποτά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ