Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το εκμεταλλευτικό σύστημα δε γίνεται «ανθρώπινο» ούτε «καθαρό»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για τα σκάνδαλα, τα σενάρια που εξυφαίνονται και την αναγκαία λαϊκή απάντηση:

«Το μεγάλο σκάνδαλο για το λαό είναι οι μισθοί και οι συντάξεις φτώχειας, οι περιορισμένοι κρατικοί παιδικοί σταθμοί και τα απαράδεκτα τροφεία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κ.ά. Είναι η πολιτική που υπηρετεί την εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο.

Στο εσωτερικό αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής τροφοδοτείται και μεγαλώνει "η κόπρος του Αυγείου", που κατακλύζει κάθε πόρο του αστικού συστήματος. Η διαφθορά και η σήψη είναι μεγάλη και γενικευμένη. Η διασύνδεση αστικών κομμάτων, επιχειρηματιών και ΜΜΕ είναι μια πραγματικότητα, είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς και παράγοντας στην αναπαραγωγή της.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες δεν πρέπει να παγιδευτούν, δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν από το νέο κύμα σκανδαλολογίας, σεναριολογίας. Η αντιλαϊκή πολιτική και η διαφθορά δεν αντιμετωπίζονται με αλλαγές υπουργών και κυβερνήσεων. Οι μηχανορραφίες, οι διαγκωνισμοί που γίνονται στις κορυφές των αστικών κομμάτων και στους ισχυρούς κύκλους του κεφαλαίου, σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με το ποιος θα έχει την κυβερνητική εξουσία και το μεγαλύτερο όφελος από την κλοπή του λαού.

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει και να το πάρει απόφαση ότι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, το εκμεταλλευτικό σύστημα δε γίνεται ανθρώπινο και "καθαρό". Ο λαός πρέπει να αλλάξει επιλογή, έχει τη δύναμη και μπορεί να επιβάλει το δίκιο του με τη δική του εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ