Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θεσσαλονικιώτικα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ της έχει η Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες. Τι «πολιτιστικό κέντρο» γίνεται, τι «επικοινωνιακός κόμβος», τι «πρότυπο ανάπτυξης νέων τεχνολογιών», τι «πρωτεύουσα των Βαλκανίων»...

Αν δεν ξέρει κανείς, θα πιστέψει ότι μιλάμε για την πόλη ...παγκόσμιο πρότυπο, που όλες οι υπόλοιπες σε αυτόν τον πλανήτη προσπαθούν να της μοιάσουν.

Οσο για τους κατοίκους της, εννοείται ότι είναι σχεδόν ζάπλουτοι, ζουν αποκλειστικά σε βίλες, δεν έχουν πρόβλημα μόλυνσης περιβάλλοντος και απολαμβάνουν υψηλότατες υπηρεσίας Υγείας, Παιδείας και, γενικώς, υποδομών.

Η λέξη ανεργία δεν το συζητάμε καν. Στη ...Θεσσαλονίκη δεν ξέρουν τι σημαίνει, ούτε έχουν δει εργοστάσιο και επιχείρηση να κλείνουν πηγαίνοντας στη γειτονική Βουλγαρία.

Αυτά, φυσικά, μέχρι να σβήσουν τα φώτα της ΔΕΘ. Μετά ...τέλος το παραμύθι του Σεπτέμβρη και η πραγματικότητα επανέρχεται. Δυστυχώς, χειρότερη από την προηγούμενη χρονιά.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ο Γιώργος Παπανδρέου και ο νυν πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, που συναντήθηκαν χτες. Τουλάχιστον έτσι μας είπε η Λ. Κατσέλη...

Συμφωνήσανε, λέει, πως πρέπει να αυξηθεί η «παραγωγικότητα» και η «ανταγωνιστικότητα» της Ελληνικής Οικονομίας.

Το τι εννοούν οι εκάστοτε διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδας με αυτούς τους όρους, μας έχει δώσει πολύ καλά να το καταλάβουμε ο προκάτοχος του Γ. Προβόπουλου, ο Ν. Γκαργκάνας.

Επίσης το τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ με αυτούς τους όρους, μας το έχει διδάξει η 20ετία που ήταν στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη.

Αρα ...λογικό ήταν που συμφώνησαν αυτοί οι δυο...

ΟΧΙ, κ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ μας. Λίγο μας ενδιαφέρει αν «κάνετε μπίζνες» με δικές σας εταιρείες, όπως λέτε. Το πρόβλημα είναι ότι κάνετε «μπίζνες» με τα λιμάνια της χώρας.


Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Που δεν είναι δικές σας εταιρείες, ούτε του Καραμανλή, ούτε κανενός άλλου, πλην του ελληνικού λαού.

Κι αυτές οι «μπίζνες», οι τελευταίες, δεν είναι καθόλου καλές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ