Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δρόμο πολύτεκνη καθαρίστρια

Στο δρόμο πετάει την υπάλληλο καθαριότητας Μαρία Δάσιου, πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, μετά από έξι χρόνια δουλειάς, η διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, γιατί, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας, «τόλμησε» να αρνηθεί την εκτέλεση εργασιών πέραν των καθηκόντων της, ενώ συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό στις 13 του περασμένου Φλεβάρη. Η διεύθυνση αρνήθηκε να της ανανεώσει τη σύμβαση, βάσει της οποίας έπαιρνε το μισθό των 333 ευρώ!

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο διορισμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων Ε. Χαμουρούσιος, «μεθοδευμένα και με σχέδιο έβαλε στο στόχαστρο τη συναδέλφισσα Δάσιου Μαρία, προκαλώντας εργασιακή αναστάτωση, με στόχο να την αναγκάσει να παραιτηθεί αφού της ζητούσε να εκτελέσει μια σειρά από παράνομες εντολές». Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ε. Χαμουρούσιος απαιτούσε από την καθαρίστρια να καθαρίζει τον εξωτερικό δρόμο του σχολείου, να ανοίγει κάθε πρωί το σχολείο, ενώ ήταν δική του αρμοδιότητα, κλπ.

Το σωματείο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης με σταθερή και πλήρη εργασία και δηλώνει ότι σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εργαζόμενης, αλλά και συνολικά όλων των εργαζομένων, όπως και το δικαίωμα των μαθητών για καθαρά σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ