Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το «δογματικό» ΚΚΕ και οι ... «ανοιχτόμυαλοι»

Με τους νόμους Σιούφα - Σουφλιά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, δόθηκε το ελεύθερο στην εκάστοτε κυβέρνηση να τζογάρει τα λεφτά των εργαζομένων στην γκανιότα του Χρηματιστηρίου και στα τραπεζικά «παράγωγα». Ετσι άρχισαν όλα...

*

Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβρη του 1997, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Χρηματιστηριακή Αγορά Παραγώγων», η τροπολογία που κατατέθηκε ήταν σαφής:

«Επιτρέπεται - έλεγε η τροπολογία - σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη διαχείριση των διαθεσίμων τους να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές εισηγμένες στο ΧΑΑ».

Την είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου...

Τα λόγια του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, του Αχ. Κανταρτζή, σχολιάζοντας την παραπάνω τροπολογία, διατηρούν, δέκα χρόνια μετά, τη δραματική τους επικαιρότητα:

«Είναι φανερό πού οδηγεί αυτή η λογική, στην πλήρη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων», σημείωνε ο εκπρόσωπος του Κόμματος.

*

Πάρτε μια ακόμα γεύση από αυτούς τους φοβερούς «σοσιαλιστές», τους εκπροσώπους των «μη προνομιούχων», που σήμερα ζητούν την προστασία των χρημάτων των εργαζομένων από τα «τοξικά απόβλητα» του χρηματιστηριακού και χρηματοπιστωτικού «τζόγου»:

«Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (σ.σ.: της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο (...). Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (σ.σ.: για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε»!

Η παραπάνω δήλωση - μετά από κατάθεση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή ενάντια στο τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και τη μετατροπή των διοικήσεών τους σε «παίχτες» με τα λεφτά των εργαζομένων - έγινε στη Βουλή (στις 5/11/2003) από τον τότε υφυπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο...

*

Το αποτέλεσμα αυτής της δόλιας πολιτικής είναι καταστροφικό. Ενα στοιχείο είναι αρκετό:

Μέσα σε μια τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία κατρακύλησε από τα 5.281.878.210 ευρώ σε 1.761.338.010 ευρώ. Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

*

Στις 3/10/2001, σε μια ακόμα Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη διασπάθιση των αποθεματικών των Ταμείων, λόγω του χρηματιστηριακού τζόγου, η απάντηση του τότε υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Ν. Φαρμάκη, ήταν ότι το ΚΚΕ ήταν ...δογματικό (επειδή αρνείτο το «τζογάρισμα» των αποθεματικών) και επειδή, όπως είπε, ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ στον βουλευτή του ΚΚΕ «θέλετε η Ελλάδα να λειτουργεί όπως κανένα άλλο κράτος στον κόσμο».

Η Ελλάδα, φυσικά, συνέχισε να λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα κράτη του (καπιταλιστικού) κόσμου. Οπως αυτό των ΗΠΑ. Οπου μέσα σε μόλις 15 μήνες, και λόγω της εξελισσόμενης κρίσης, έχουν «εξαφανιστεί» πάνω από 1,5 τρισ. δολάρια από τα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ