Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
«Εγκλωβίζεται» στη δικομματική διαμάχη

Σε μια άσφαιρη και ανούσια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ που εξαντλείται στη διαμάχη για την εξουσία και αφήνει στο απυρόβλητο την ουσία εξελίσσεται η υπόθεση της Μονής του Βατοπεδίου.

Το ΠΑΣΟΚ φροντίζει να διατηρεί το θέμα στην πρώτη γραμμή «της επικαιρότητας» διοχετεύοντας γνωστά εν πολλοίς στοιχεία και αποκαλύψεις, περνώντας σε δεύτερο πλάνο το κυρίαρχο ζήτημα της επιστροφής στο Δημόσιο της περιουσίας που εκχωρήθηκε στη Μονή.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση «οχυρώνεται» πίσω από τη Δικαιοσύνη παραπέμποντας εκεί κάθε νέα «αποκάλυψη» και «μαρτυρία», ενώ προσπαθεί να «θάψει» το όλο ζήτημα και τις πολιτικές ευθύνες της. Ωστόσο το θέμα θα απασχολήσει τη Βουλή καθώς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα προσέλθει ο διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Κ. Γκράτσιος, κατόπιν αιτήματος του συνόλου της αντιπολίτευσης. Θα έχει προηγηθεί η ακρόαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατόπιν παλαιότερου αιτήματος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επανήλθε χτες επισημαίνοντας ότι οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και εκθέτουν την κυβέρνηση: «Από τα 31 συμβόλαια για τα οποία σας μιλήσαμε χτες, συμβόλαια που φέρουν όλα την υπογραφή μίας συγκεκριμένης συμβολαιογράφου και, βέβαια, από το έγγραφο του υφυπουργού κ. Δούκα, που δρομολόγησε όλες αυτές τις ανταλλαγές». Το ερώτημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ είναι... «μέχρι πότε η κυβέρνηση θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει;». Ενα δεύτερο «αμείλικτο» ερώτημα είναι... «μέχρι πότε θα περιμένουμε για να έρθει ο φάκελος στη Βουλή;».

Νωρίτερα ο Ευ. Αντώναρος είχε εκτιμήσει ότι το ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε «δημιουργία εντυπώσεων», επιμένοντας ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί για την υπόθεση η οποία ερευνάται από δύο εισαγγελείς και δεν έχει τίποτα να προσθέσει. Υπενθύμισε επίσης πως οι αποφάσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστονίδας πάρθηκαν επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2003 και αυτό το αποσιωπά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόσθεσε πως αυτές τις αποφάσεις τις ακύρωσε η κυβέρνηση και όλα τα άλλα ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ