Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ

ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΜΜΑ: «Κατέσχεσαν ...τραπέζι και καρέκλες από 80χρονο! Ο συνταξιούχος Σπ. Σιάκος από την Κάτω Αχαΐα χρωστούσε στο ΙΚΑ 150 ευρώ από το 1997. Τα μοναδικά του περιουσιακά στοιχεία εκτιμήθηκαν 145 ευρώ και του τα παίρνουν» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ: «Δάνειο έως 35 εκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα μπορούν να πάρουν οι "προβληματικές" κλωστοϋφαντουργίες (...) η τροπολογία αφορά κατά κύριο λόγο τις κλωστοϋφαντουργίες του ομίλου Λαναρά (...) στην τροπολογία αναφέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα εγγυάται σε ποσοστό 100% προκειμένου οι τράπεζες να χρηματοδοτούν με νέα κεφάλαια κίνησης» (το ρεπορτάζ, επίσης στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ Η ΑΝΑΓΚΗ: «Είμαστε στην άμπωτιν των επαναστάσεων και των κινημάτων του 20ού αιώνα κι αυτό ίσως να οδηγήσει, εν μέσω της νέας κρίσης, τις εργαζόμενες μάζες σε μια νέα στάση απέναντι στα πράγματα. Προς τη βαρβαρότητα ή τον εξανθρωπισμό; αυτό είναι πάντα το ερώτημα της ταξικής πάλης...» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΙΗΤΗ»: «Τα παιδιά του Χρένικοφ αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 90 χρόνια του κόμματος με συναυλία αποκλειστικά αφιερωμένη στον Χατζιδάκι! Δεν ξέρω ποιος έκανε τα "προξενιά" γι' αυτή την ιεροσυλία (...) είμαι όμως βέβαιος ότι τα κόκαλα του Μάνου θα τρίζουν (...) αν μάλιστα ο συνθέτης του "Μεγάλου Ερωτικού" είχε προλάβει να διαβάσει και το πρόσφατο κείμενο του ΚΚΕ, όπου επισήμως πια επανεισάγεται η λατρεία του Στάλιν, εκεί να δείτε τρίξιμο τα κόκαλα» (ο Ανδρέας Παππάς στο ένθετο «Βιβλιοθήκη» στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: «Με το σύνθημα "ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ" υποδέχτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου κάποιοι πιτσιρικάδες κατά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο 12ο Γυμνάσιο - Λύκειο Πετραλώνων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετώπισε με κατανόηση το σύνθημα» (η καταγραφή στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ: «Ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός όπως τον γνωρίζαμε εξανεμίστηκαν μέσα στις απέλπιδες κρατικές παρεμβάσεις (...) τίποτα δεν είναι όπως πριν από λίγες εβδομάδες (...) μέσα σ' αυτήν την παχύρρευστη και απρόβλεπτη σούπα προσπαθούμε να διακρίνουμε τα συστατικά και τους συσχετισμούς του νέου οικονομικού, ιδεολογικού, πολιτικού και κοινωνικού μας σύμπαντος. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα είναι ο κόσμος σε ένα χρόνο» (ο Νίκος Κωνσταντάρας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ