Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Υπερκαλύφθηκαν τα πλάνα

Με τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αισιοδοξία ανεβασμένα στο «ζενίθ» από την επιτυχία της εξόρμησης με τον «Ρ» της Κυριακής 5/10 με τις Θέσεις της ΚΕ για το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, προετοιμάζεται η επόμενη, της Κυριακής 19/10, με τις Θέσεις της ΚΕ για το Σοσιαλισμό.

Πολύ περισσότεροι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες κινητοποιήθηκαν μαζί με φίλους του Κόμματος για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο σε κάθε πόλη, συνοικία και γειτονιά, σε κάθε χωριό και οικισμό. Ιδιαίτερη βαρύτητα έριξαν οι Οργανώσεις και στη συνέχεια - μετά την Κυριακή - στο να έρθουν σε επαφή με την εργατική τάξη στα εργοστάσια και σε άλλους εργασιακούς χώρους και εκεί υπήρξαν αποτελέσματα που δεν τα περίμεναν. Π.χ., η Αχτίδα της Χαλκίδας (με βιομηχανικό προλεταριάτο) ξεπέρασε το πλάνο που είχε αποφασιστεί κι αφού «ξέμεινε» από φύλλα, μάζεψε από περίπτερα. Ενα άλλο στοιχείο, σε επίπεδο περιοχής, δείχνει ότι υπερκαλύφτηκε το πλάνο κατά 80% σε σχέση με τη διακίνηση «Ρ» και των Θέσεων του προηγούμενου, 17ου Συνεδρίου (2.400 φύλλα το 2004, 4.150 φύλλα την περασμένη Κυριακή).

Αυτή η ανταπόκριση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων «ανάγκασε» τις ΚΟΒ των νομών της Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας σε αναπροσαρμογή του πλάνου τους κατά 25% παραπάνω, για την εξόρμηση της Κυριακής 19/10 με τις Θέσεις για το Σοσιαλισμό.

Ο σχεδιασμός, η καλή οργάνωση, ο έλεγχος, «το μολύβι και χαρτί» και περισσότερο ότι έγινε η εξόρμηση υπόθεση των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης και των Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ, τα αποτελέσματα της πρώτης εξόρμησης, η διόρθωση των αδυναμιών και ελλείψεων, όλα δείχνουν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να πάμε πολύ καλά και το ΚΚΕ να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο και δυναμωμένο από το 18ο Συνέδριό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ