Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΖΗΜΕΝΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Αρνείται να απαντήσει σε απανωτές Ερωτήσεις, που καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ

Τα όρια της πρόκλησης αγγίζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «ΖΗΜΕΝΣ» στη Θεσσαλονίκη, αφού, με διάφορα προσχήματα, αρνείται να απαντήσει στη Βουλή στις απανωτές Ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, η κυβέρνηση δεν απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα και το ίδιο έπραξε και χθες σε Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου.

Την απαράδεκτη αυτή στάση κατήγγειλε σε παρέμβασή της η Σ. Καλαντίδου, τονίζοντας ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης απαιτεί να μην κλείσει το εργοστάσιο και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία με ποσοστό 100% διεκδικούν να λειτουργήσει το κερδοφόρο εργοστάσιο. Και τι αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή; Να κριθεί παράνομη η δίκαιη απεργία τους μετά τα ασφαλιστικά μέτρα της επιχείρησης».

Η βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχει η κυβέρνηση της ΝΔ για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εργοστασίου. Είναι, είπε, πολιτικές ευθύνες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και που συναποφασίστηκε και εφαρμόζεται και από άλλα κόμματα. «Οι παραινέσεις του πρωθυπουργού για ανοιχτές πόρτες στον πολίτη, δυστυχώς, είναι ωραία λόγια για να θολώσουν τα νερά, να κοροϊδέψουν το λαό, να αμβλύνουν τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του και να περιορίσουν το διεκδικητικό του αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά και είπε ότι «η αγωνία μας είναι να λειτουργήσει το εργοστάσιο και μπορεί να λειτουργήσει αν ο λαός καταδικάσει αυτήν την πολιτική και χαράξει το δρόμο για τη λαϊκή κυβέρνηση».

Στις καταγγελίες της Σ. Καλαντίδου επιχείρησε να απαντήσει ο παριστάμενος υφυπουργός Ανάπτυξης και αφού είπε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να απαντήσει αρκέστηκε σε γενικολογίες του στιλ «αυτό το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο κοινής αγωνίας» ή ότι «την κυβέρνηση την απασχολεί η ανάπτυξη και η επιβίωση της εταιρείας σε χρονικό διάστημα όχι μόνο λίγων μηνών, αλλά και μακροπρόθεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ