Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εδώ είναι ένα ταξικό σχολειό»

Συνεχίζεται με επιτυχία η Εκθεση Φωτογραφίας και Ντοκουμέντων της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος

Φοιτητές της Νομικής Σχολής στην έκθεση φωτογραφιών. Στη μικρή φωτογραφία φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής ενώ παρατηρούν τα ντοκουμέντα
Φοιτητές της Νομικής Σχολής στην έκθεση φωτογραφιών. Στη μικρή φωτογραφία φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής ενώ παρατηρούν τα ντοκουμέντα
«Βρέθηκα στην Αθήνα για λίγες ώρες, που δεν πήγαν χαμένες». «Να μαθαίνουμε, να μαθαίνουμε, να μαθαίνουμε! Να μαθαίνουμε την ιστορία του Κόμματός μας, την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος, την ιστορία των αγώνων του ελληνικού λαού».

Οι σελίδες του βιβλίου επισκεπτών γεμίζουν κάθε μέρα και περισσότερο. Ενα «μωσαϊκό» ανθρώπων από την Αθήνα, αλλά και από άλλα σημεία της χώρας, έρχεται σε επαφή με την Ιστορία του ΚΚΕ, μέσα από την Εκθεση Φωτογραφιών και Ντοκουμέντων για τα 90χρονα του Κόμματος της εργατικής τάξης, που πραγματοποιείται μέχρι τα τέλη Οκτώβρη στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας.

Χτες, οι Τομεακές Οργανώσεις Γεωπονικής και Νομικής της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και η ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων του Κορυδαλλού ξεναγήθηκαν στο χώρο της Εκθεσης, ενώ δεκάδες ήταν και οι ξεχωριστοί επισκέπτες.

«Βλέπουμε πράγματα, που ποτέ δε φρόντισαν να μας μάθουν στα σχολεία», μας λέει ο Βασίλης Αυγέρης, φοιτητής της Γεωπονικής. Και προσθέτει: «Ολοι πρέπει να έρθουν, όλοι πρέπει να γνωρίσουν από κοντά αυτή την έκθεση. Και ιδιαίτερα εμείς οι νέοι». Αλλωστε, το κάλεσμα προς τους νέους και τις νέες, που απευθύνει το ΚΚΕ, με αφορμή την έκθεση, είναι ακριβώς αυτό: Να γνωρίσουν την ιστορία του Κόμματος και να γνωρίσουν, να συγκρίνουν, τι έκαναν τα αστικά κόμματα και τι το ΚΚΕ.


Τα μάτια των νεολαίων στέκονται ιδιαίτερα στην τέταρτη ενότητα. Εκεί, δηλαδή, όπου δίνονται οι τρεις κορυφαίες στιγμές της λαϊκής πάλης τον 20ό αιώνα στην Ελλάδα: Η εποποιία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τα Δεκεμβριανά και ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Γνωρίζουν και μαθαίνουν από κοντά για ποια οράματα πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές και το φορτίο που ξεδιπλώνεται μπροστά τους. «Η έκθεση είναι πολύ όμορφη, είναι συγκινητική», μας λέει η Πιπίτσα Κούσουλα, φοιτήτρια Νομικής. «Μέσα από εδώ φανερώνεται ένα μεγάλο φορτίο, που αντιστοιχεί στο μεγάλο παρελθόν του ΚΚΕ, αλλά και στο μεγάλο μέλλον, που ανοίγεται μπροστά». Μια άλλη φοιτήτρια διαβάζει, ξανά και ξανά, το τελευταίο κείμενο του Νίκου Μπελογιάννη, από τις φυλακές, πριν εκτελεστεί.

«Ηρθαμε για να γνωρίσουμε αυτή την έκθεση, που είναι πραγματικά η ιστορία του λαού μας», μας λέει ο Δημήτρης Σαργκάνης, από τους εμποροϋπαλλήλους του Κορυδαλλού. «Είναι μια έκθεση που κάθε Ελληνας πρέπει να δει. Εδώ είναι ένα ταξικό σχολειό»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ (2018-11-13 00:00:00.0)
Πάνω από 1.000 επισκέπτες το Σαββατοκύριακο (2008-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ