Πέμπτη 30 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Στο Ν. Ιωαννίνων λειτουργεί από το 2002, με συγχρηματοδότηση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ΕΕ και άλλων φορέων, η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα», η οποία δραστηριοποιείται σε πολλαπλές κοινωνικές λειτουργίες (βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, «βοήθεια στο σπίτι»). Η «Μέριμνα» απασχολεί περίπου 85 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, με πλήρη απασχόληση για 6 συνεχή χρόνια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Μπάμπης Χαραλάμπους, Βέρα Νικολαΐδου και Γιώργος Μαυρίκος ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Τι μέτρα θα πάρουν για τη διασφάλιση της παροχής τέτοιων κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν ανάγκη;

-- Τι μέτρα θα πάρουν για τη διασφάλιση εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους;

-- Κατά πόσον η κυβέρνηση προτίθεται να σταματήσει την ανάθεση παροχής ζωτικών κοινωνικών υπηρεσιών σε τρίτους και να τις αναθέσει σε κρατικούς φορείς;

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 39 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) 39 εργαζόμενοι, που απασχολούνται σε αυτό με διαδοχικές συμβάσεις, με προσφυγή τους στα δικαστήρια (2/10/2006) δικαιώθηκαν και αναγνωρίστηκε τελεσίδικα ότι οι διαδοχικές συμβάσεις τους αποτελούν μιαν ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από την αρχική τους πρόσληψη (2003).

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος και Εύα Μελά ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει, ώστε:

-- Το ΤΕΕ να εναρμονιστεί με τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και οι 39 εργαζόμενοι να καταταχθούν σε προσωποπαγείς οργανικές θέσεις αορίστου χρόνου;

-- Να σταματήσει η ομηρία και η εργολαβία των συμβασιούχων έργου και stage και στο ΤΕΕ;

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Στο Τμήμα της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά, που λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια με πάνω από 300 φοιτητές, η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης, Εύα Μελά, Βέρα Νικολαΐδου και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για:

-- Τη λύση του σοβαρού προβλήματος υποδομής του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, αλλά και του Πολυτεχνείου Κρήτης γενικότερα;

-- Να παρέχονται στους φοιτητές όλα τα αναγκαία εφόδια (βιβλία κλπ.) δωρεάν, και να σταματήσει η πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών τους;

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ: Ανησυχούν οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) και ο λαός της Καβάλας από τις πληροφορίες ότι προωθείται η πώληση της μοναδικής πλέον λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, αφού οι κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) έκλεισαν τα άλλα τρία εργοστάσια (Θεσσαλονίκης, Πτολεμαΐδας, Δραπετσώνας) και της συνεταιριστικής ΣΥΝΕΛ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Προωθείται με τις γνωστές διαδικασίες η πώληση της ΒΦΛ;

-- Θα παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του εργοστασίου, και να αναλάβει την ευθύνη για τη λειτουργία του, την παραγωγή, διακίνηση και διάθεση φτηνών και καλής ποιότητας λιπασμάτων προς όφελος των αγροτών, των εργαζομένων, ολόκληρης της περιοχής;

ΡΥΠΑΝΣΗ ΓΕΡΟΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΛΟΓΩ ΔΕΗ: Σοβαρή ρύπανση έχουν προκαλέσει τα απόβλητα του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μελίτης της ΔΕΗ στον Γεροπόταμο, που διασχίζει τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μελίτης και Νεοχωρακίου της Φλώρινας. Η ρύπανση οφείλεται σε μία ουσία με μορφή γαλακτώματος, η οποία χρησιμοποιείται στο σύστημα αποθείωσης του σταθμού. Το σύστημα του βιολογικού καθαρισμού δεν μπορεί να συγκρατήσει όλη την ποσότητα αυτής της ουσίας, η οποία έτσι διαρρέει στα νερά του ποταμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου:

-- Να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στον Γεροπόταμο από τη διαρροή της επικίνδυνης ουσίας;

-- Να επιδιορθωθούν οι βλάβες στο σύστημα αποθείωσης του ΑΗΣ Μελίτης, ώστε να μη διαρρέουν επικίνδυνα υλικά στον περιβάλλοντα χώρο;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στα Λιπάσματα (2022-11-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα» (2013-01-05 00:00:00.0)
Τα λαϊκά συμφέροντα απαιτούν εθνικό φορέα λιπασματοβιομηχανίας (2009-09-18 00:00:00.0)
Κουτσουρεμένες και οι υποσχέσεις (2007-01-16 00:00:00.0)
Επαναλειτουργία χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας (2006-08-02 00:00:00.0)
«Μας εμπαίζει η ΔΕΗ με το φράγμα» (2001-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ