Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΗΣΙΑ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ - ΚΥΘΗΡΑ
Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Βέρα Νικολαΐδου και Σπύρος Χαλβατζής. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Η κατάσταση με τα πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων έχει φτάσει στο απροχώρητο και φέρνει στην επιφάνεια, για άλλη μια φορά, την πολιτική που προωθεί την πλήρη "απελευθέρωση" των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δίνοντας στους εφοπλιστές το ένα προνόμιο μετά το άλλο, και, από την άλλη, τη συνεχιζόμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ακόμα και στις καθημερινές και αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Οι τιμές των ναύλων έχουν εκτιναχτεί στα ύψη, τα δρομολόγια συνεχώς μειώνονται και τα πλοία που εξυπηρετούν τους επιβάτες είναι υπέργηρα και επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων μέσα σε τέσσερα χρόνια φτάνουν και μέχρι το 82%, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φτάσει σε ποσοστό 30 - 50%. Πέρα από αυτό, τα δρομολόγια στα νησιά σταματούν νωρίς το απόγευμα, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να μένουν και 12 ώρες τη μέρα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Αλλα νησιά, όπως η Υδρα και οι Σπέτσες, δεν εξυπηρετούνται από συμβατικά πλοία παρά μόνο από ταχύπλοα, των οποίων οι τιμές είναι πολύ πιο υψηλές. Ενώ τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, παρά τους συνεχιζόμενους αγώνες για σταθερή σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, έχουν μπει υπό το καθεστώς των επαναλαμβανόμενων και πολυήμερων διακοπών των δρομολογίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αποκατάσταση όλων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα με πλήρη, σταθερά δρομολόγια και φτηνά εισιτήρια για την εξυπηρέτηση όλων των εργαζομένων, καθώς και για την ασφαλή μεταφορά τους με πλοία που να πληρούν κάθε κανόνα ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ