Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σταθερά» στο αντιλαϊκό πρόγραμμα

Ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές και αξιώνει την επιστροφή της έδρας από τον Π. Τατούλη

Συντονισμένες προσπάθειες να κλείσει το «κεφάλαιο Τατούλη» καταβάλλει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν αλλάζει τίποτα στην υλοποίηση του αντιλαϊκού προγράμματός της.

Η εικόνα που καλλιεργεί συστηματικά είναι πως παραμένει «σταθερή» και «ισχυρή» και δεν κινδυνεύει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, ωστόσο την ίδια στιγμή πολλοί γαλάζιοι βουλευτές προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές καθώς θεωρούν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει ένα «αναπάντεχο συμβάν»... «Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά, αποτελεσματικά, ουσιαστικά, τη δουλειά της», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, όταν ρωτήθηκε αν είναι ισχυρή η πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Παράλληλα, διαψεύδει βέβαια τα σενάρια πρόωρων εκλογών. «Τα σενάρια για εκλογές θα σας έλεγα ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υποστήριξε ο Λ. Ζαγορίτης, επικαλούμενος ότι «εκλογές δεν μπορούν να γίνουν τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, δεδομένου ότι η αντιμετώπιση και η διαχείριση της οικονομικής κρίσης δεν είναι παιχνίδι».

Την ίδια στιγμή έχει εξαπολυθεί μια ολομέτωπη επίθεση με στόχο την εξουδετέρωση του Π. Τατούλη, αξιώνοντας επιτακτικά την επιστροφή της βουλευτικής έδρας στη ΝΔ. «Περιμένω από τον κ. Τατούλη να έχει την ευθύνη, να έχει την ευπρέπεια, δεν ξέρω αν την έχει, να παραδώσει την έδρα του. Δεν εξελέγη ως ανεξάρτητος, δεν εξελέγη παρά με τη σημαία της ΝΔ, με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, αφήνοντας ταυτόχρονα να αιωρούνται υπαινιγμοί για το αν ο Αρκάς βουλευτής εξυπηρετεί κάποια ευρύτερα συμφέροντα. «Είμαι σε αδυναμία να απαντήσω, δεδομένου ότι δεν μπορώ να γνωρίζω εγώ τι ακριβώς έχει συμβεί», είπε με νόημα ο Λ. Ζαγορίτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γγ της ΚΟ Γ. Τραγάκης συμπλήρωσε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη ένας μεγάλος πόλεμος συμφερόντων εναντίον του πρωθυπουργού, προσωπικά πλέον, διότι γνωρίζουν ότι είναι το δυνατό χαρτί της ΝΔ».

«Εγώ τότε περιέγραψα ένα δίλημμα, ο κ. Τατούλης επέλεξε το χάος» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ευ. Στυλιανίδης, ερωτηθείς για την παλαιότερη δήλωσή του «Καραμανλής ή χάος», την οποία επικαλέστηκε ο διαγραφείς βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ