Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

Το ότι αναμένεται όξυνση της ανεργίας, εξαιτίας της λεγόμενης οικονομικής κρίσης, ήταν το ...μόνο κοινό σημείο χτες στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για την προστασία των ανέργων. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν οι ταξικού χαρακτήρα διαφορές ανάμεσα στις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων και τη θέση του ΚΚΕ υπέρ της άμεσης ανακούφισης των ανέργων χωρίς αυταπάτες για επίλυση του προβλήματος της ανεργίας στο υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό σύστημα.

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, τόνισε πως χρήματα, για τη στήριξη των ανέργων, υπάρχουν στα υπερκέρδη του κεφαλαίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναπτύξουν τους δικούς τους ταξικούς αγώνες, ενόψει της νέας επίθεσης στα δικαιώματά τους, που προετοιμάζεται στην ΕΕ και θα έχει ...σαν σύμμαχο την αύξηση ανεργίας.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει στις πολιτικές ενίσχυσης των εργοδοτών, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, ακόμη και ενόψει της αύξησης της ανεργίας, ξεκαθάρισε η υφυπουργός Εργασίας Σοφία Καλαντζάκου λέγοντας ότι είναι αποτελεσματικές αυτές οι ...«ενεργητικές πολιτικές». Προκειμένου να στηρίξει τη θέση αυτή η κυβέρνηση δε δίστασε ακόμη και να συκοφαντήσει τους ανέργους. Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε δημαγωγικά ότι ...στηρίζει την πρόταση, όμως διατύπωσε ένα σκεπτικό εφάμιλλο με τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, τασσόμενο ευθέως υπέρ της ενίσχυσης της εργοδοσίας. Υπέρ της πρότασης δήλωσε ότι τάσσεται ο ΣΥΝ, προβάλλοντας όμως την πρότασή του για το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», που βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Οσον αφορά το ΛΑΟΣ, λαϊκίστικα παρουσίασε την υπερεκμετάλευση των μεταναστών ως ...αιτία της ανεργίας.

Να σημειώσουμε ότι το νομοσχέδιο απορρίφθηκε κατά πάγια κυβερνητική πρακτική με βάση το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν τίθενται σε ψηφοφορία προτάσεις νόμου οι οποίες προβλέπουν οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ