Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Προφυλακιστέοι επτά και με τον τρομονόμο

Προφυλακιστέοι, με βαριές κατηγορίες κρίθηκαν, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, οι 7 από τους 25 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρισα, στις 8 και 9 Δεκέμβρη. Οι υπόλοιποι, 13 ανήλικοι και πέντε ενήλικες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή τα άτομα που συλλήφθηκαν τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη, παραπέμπουν στον «τρομονόμο». Στη δικογραφία που συνέταξε η αστυνομία κατά το στάδιο της προανάκρισης, περιλαμβάνονται πολλές κατηγορίες, όπως αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 παρ. 1, του Ποινικού Κώδικα, το οποίο διαμορφώθηκε στη σημερινή του μορφή με την τροποποίηση που επέφερε ο «τρομονόμος». Στη δικογραφία υπάρχουν, επίσης, κι άλλες κατηγορίες, όπως δόλος, αντίσταση, θρασύτητα, φθορά διακεκριμένη και απλή, κατοχή και χρήση εκρηκτικών, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών, απλών κι επικίνδυνων κ.ά.

Με την επιχείρηση εφαρμογής του αντιδραστικού τρομονόμου γίνεται ολοφάνερο, ότι η δράση των κατασταλτικών μηχανισμών και κουκουλοφόρων αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, στοχεύοντας στο «χτύπημα» της μαζικής και οργανωμένης δράσης του λαού κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της.

Παραπέμπονται 175 στην Αθήνα

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 7 του Δεκέμβρη μέχρι χτες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 258 άτομα. Από αυτά τα 202 ήταν Ελληνες και τα 56 αλλοδαποί. Πραγματοποιήθηκαν 176 συλλήψεις (100 αλλοδαποί και 76 ημεδαποί).

Οι 131 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν για κλοπές και φθορές σε καταστήματα, ενώ οι 45 για συμμετοχή σε «έκνομες ενέργειες», «φθορές» και «βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών».

Προφυλακίστηκαν 24 και ποινές επιβλήθηκαν σε 32 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ