Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεκοκαλίζουν το κρατικό πακέτο

Με τα μούτρα στο πακέτο με τα 28 δισ. ευρώ πέφτουν η μια μετά την άλλη οι μερίδες του τραπεζικού κεφαλαίου. Η εν λόγω κρατικομονοπωλιακή ρύθμιση μετά τα παζάρια και τις συνεννοήσεις με την κυβέρνηση και μεταξύ τους, στο πλαίσιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, μπαίνει πλέον στη φάση εφαρμογής της. Αυτοί οι άρπαγες του πλούτου, τον οποίο παράγουν τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, μπαίνουν και επίσημα πλέον κάτω από την κρατική ομπρέλα και προστασία.

Μετά τις επίσημες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή όλων των μεγάλων τραπεζών, τη σκυτάλη παίρνουν οι διοικήσεις των τραπεζών, που η μια μετά την άλλη αποφασίζουν για τη συμμετοχή τους και στους τρεις άξονες του σχεδίου. Αυτό αποφάσισε και το ΔΣ της Γιούρομπανκ (όμιλος Λάτση). Σε επίσημη ανακοίνωση ισχυρίζεται πως η συμμετοχή της είναι ...«προς το συμφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ώστε τα οφέλη να έχουν αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Είναι απόλυτα φανερό πως οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ και λαϊκά νοικοκυριά τίποτα το καλό δεν έχουν να περιμένουν. Οι τράπεζες με τις πλάτες του κράτους θα αντλήσουν σχετικά φτηνό χρήμα από τις χρηματαγορές για να το μοσχοπουλήσουν στη συνέχεια στην πελατεία τους. Μοναδικός στόχος τους ήταν και παραμένει η διασφάλιση της κερδοφορίας και για την επόμενη φάση του οικονομικού κύκλου. Αντίθετα, και στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής, τα λαϊκά στρώματα είναι οι χαμένοι είτε σε φάση αύξησης των ρυθμών του ΑΕΠ είτε σε φάση κρίσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ