Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάρτυρες ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού

Ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλ. Γρηγορόπουλο αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στα Εξάρχεια το περασμένο Σάββατο. Οι αυτόπτες μάρτυρες προσέρχονται στον 9ο τακτικό ανακριτή Φ. Βλάχο για να καταθέσουν για την υπόθεση, κυρίως μετά τους εξοργιστικούς ισχυρισμούς του ειδικού φρουρού και τις δηλώσεις του δικηγόρου του Αλ. Κούγια. Μάλιστα, κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι είχαν πάει και στην Ασφάλεια να καταθέσουν για το περιστατικό, αλλά εκεί τους απάντησαν ότι δε χρειάζεται να καταθέσουν και τους έδιωξαν!

Μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων που προσήλθαν χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο κ. Παπαδημητρίου, που μίλησε και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς και η γυναίκα που τράβηξε το βίντεο. Και οι δύο μίλησαν για απευθείας βολή του ειδικού φρουρού στον 15χρονο και πως οι νεαροί αποτελούσαν ολιγομελή ομάδα και σε καμιά περίπτωση 20-30 άτομα, όπως ισχυρίστηκε ο ειδικός φρουρός.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στον ειδικό ανακριτή ένα νεαρό κορίτσι κι ένα αγόρι, το οποίο μάλιστα συνόδευε τον 15χρονο το βράδυ του φονικού. Οι δύο μάρτυρες μίλησαν για εν ψυχρώ δολοφονία. Ειδικότερα, ο φίλος του 15χρονου επανέλαβε όσα είχε καταθέσει και στην προανάκριση, ότι δηλαδή ο Επ. Κορκονέας πυροβόλησε σε ευθεία κατεύθυνση το σώμα του παιδιού που έπεσε αμέσως νεκρός.

Στο μεταξύ, ο Αλ. Κούγιας, συνήγορος του δράστη, επιτέθηκε και χτες κατά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του για προσβολή νεκρού, απειλώντας μάλιστα με προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια! Χαρακτηρίζει παράνομη την ενέργεια του ΔΣΑ να στείλει δελτίο Τύπου, όπου γνωστοποιούσε την πειθαρχική του δίωξη και πως παραβίασε το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, επειδή εμφανίστηκε γνώστης των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής εξέτασης. Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί ότι ο ίδιος ο Αλ. Κούγιας έχει δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής βολής δικαιώνουν τον εντολέα του. Επίσης, αμέσως μετά τις απολογίες των εντολέων του επιδείκνυε στα τηλεοπτικά συνεργεία οικογενειακές φωτογραφίες του δράστη με τα ανήλικα παιδιά του δηλώνοντας τι καλός οικογενειάρχης που είναι.

Χτες, λίγο μετά τις 5 μ.μ. άγνωστοι προξένησαν ζημιές στο δικηγορικό γραφείο του Αλ. Κούγια στο κέντρο της Αθήνας. Κατέστρεψαν υπολογιστές και αρχεία. Οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο του κτιρίου και δύο από αυτούς ανέβηκαν στον 8ο όροφο, όπου βρίσκεται το γραφείο του δικηγόρου, έβγαλαν έξω τρεις υπαλλήλους και με λοστούς έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ