Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Αποφάσεις - εφαλτήριο κερδοφορίας για το κεφάλαιο»

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ:

«

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου αποτελούν εφαλτήριο για τη διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Προωθούν τη γενικευμένη εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τον τεμαχισμό του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό και την ανεξέλεγκτη αύξηση των ωρών δουλειάς (65ωρο), επιφέροντας ισχυρό πλήγμα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Προωθούν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας.

Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και ενισχύουν τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις με "μποναμά" - ζεστό χρήμα - 200 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία.

Επιδεικνύουν πολιτική πυγμής απέναντι στον ιρλανδικό λαό, υποχρεώνοντας τον σε νέο δημοψήφισμα, προκειμένου να επιβάλουν γενικότερα στους λαούς την αποδοχή του μετονομασμένου "ευρωσυντάγματος" της αντιδραστικής "Συνθήκης της Λισαβόνας".

Επιδιώκουν διεξόδους για την καπιταλιστική κρίση της υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής, διασφαλίζοντας κέρδη στο κεφάλαιο μέσα από νέους τομείς της λεγόμενης πράσινης οικονομίας.

Ενισχύουν τη θέση της ΕΕ στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, τις δυνατότητές της για στρατιωτικές επεμβάσεις, ενισχύοντας τις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ και πολλαπλασιάζοντας τη στρατιωτική τους παρουσία σε τρίτες χώρες, αυξάνοντας τους κινδύνους για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ΚΚΕ και την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είναι ο μονόδρομος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ