Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί προβληματισμού...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ» του φαίνεται η ελληνική νεολαία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, που έκανε δηλώσεις χτες από τις Βρυξέλλες...

Θα μπορούσαμε να του αποδώσουμε το ...ελαφρυντικό της απόστασης από την Αθήνα, όμως τις προηγούμενες μέρες ήταν εδώ (Ασχέτως αν το μυαλό του είναι μονίμως στις Βρυξέλλες).

«Προβληματισμένος» είναι όποιος ...μαδάει τη μαργαρίτα και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Και η νεολαία στην Ελλάδα δε βρίσκεται καθόλου σε αυτή την κατάσταση.

Αντιθέτως, είναι εξοργισμένη και ταυτόχρονα σκεπτόμενη (γιατί μπορεί να συνυπάρξουν και τα δύο, όπως αποδεικνύεται. Είναι μάλιστα ο καλύτερος συνδυασμός).

Και το κυριότερο, στέκεται απέναντι σε πολιτικές έντασης του αυταρχισμού, όπως αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χτες.

`Η όπως αμφότεροι φροντίζουν (στηρίζοντας τις ανάλογες αποφάσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ) να κυριαρχήσουν αύριο.

Οταν γυρίσει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ας μην περιμένει να βρει μαθητές και φοιτητές σε καθεστώς ...νιρβάνας και εσωτερικής αναζήτησης. Γιατί θα εκπλαγεί και μάλιστα δυσάρεστα.

ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ, ΒΡΕΘΗΚΕ και ένας αισιόδοξος για ανάκαμψη της οικονομίας και θετικές εξελίξεις μέσα στο 2009!

Κι όταν βρίσκεται κάποιος τέτοιος μπορεί να είναι δύο πράγματα, ή ...τρελός ή τραπεζίτης!

Στην περίπτωσή μας είναι το δεύτερο και πρόκειται για τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος προέβλεψε «ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας».

Συμπέρασμα: Οταν είσαι πρόεδρος τράπεζας μπορείς να είσαι πάντα ευδιάθετος και χαρούμενος. Ο,τι και να γίνει, στο τέλος εσύ θα κερδίσεις...

Αλλωστε, όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής) γι' αυτό χολοσκάνε και κάνουν διασκέψεις επί διασκέψεων. Δικαίως οι τραπεζίτες νιώθουν ασφαλείς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ