Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ; «"Η Ευρωζώνη, αλλά και η ΕΕ απειλούνται από την ύφεση. Σε αυτές τις ιδιάζουσες περιπτώσεις, η Ευρώπη θα πρέπει να δράσει ενωμένα, δυνατά, άμεσα και αποφασιστικά για να αποφύγει μια σπειροειδή ύφεση και για να υποστηρίξει την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση. Θα πρέπει να κινητοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει και να δράσει με τρόπο συντονισμένο, ούτως ώστε να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα των μέτρων που λαμβάνονται. Σε αυτό το πλαίσιο οι πολιτικές της προστασίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης είναι ζωτικής σημασίας", υπογραμμίζεται με έμφαση στο σχέδιο συμπερασμάτων και ταυτόχρονα κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας» (από το ρεπορτάζ για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ: «Τα πρωτοφανή γεγονότα δεν έχουν αφήσει βαθιές πληγές μόνο στην εγχώρια αγορά και κυρίως στο εμπόριο αλλά επιτείνουν ως καταλύτης τα δημοσιονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω και της διεθνούς οικονομικής κρίσης (...) Δυσμενείς αναμένεται να είναι οι νέες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα δημοσιοποιηθούν τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προβλέπουν εκτίναξη της ανεργίας άνω του 9% και θα αναθεωρούν προς τα κάτω το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ» (από το πρώτο θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ: «Περίπου 177.000 άνθρωποι διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους εντός του 2007, αλλά την ίδια στιγμή καταγράφηκαν 388.000 περιπτώσεις επίδοξων επιχειρηματιών (...) Περισσότεροι από 1,3 εκατ. άνθρωποι αναπτύσσουν σήμερα επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα μας ενώ περίπου 900.000 σχεδιάζουν να αρχίσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες (...) Επισημαίνεται βελτίωση ποιοτικών χαρακτηριστικών αλλά και με το 39% των επιχειρηματιών αρχικών σταδίων να προέρχεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ