Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισχρή προβοκάτσια του ΣΥΝ

Φαίνεται πως στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσουν κάθε ίχνος ψυχραιμίας και πλέον με περισσή αμετροέπεια το 'ριξαν στην προβοκάτσια σε βάρος των κομμουνιστών και του ΚΚΕ. Χτες, από τη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι κάποιοι απείλησαν πως θα σπάσουν τα γραφεία του ΣΥΝ και πως απειλούσαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί. Και είπε ξεκάθαρα πως γι' αυτό το γεγονός, που - αν συνέβη - έγινε από τραμπούκους, φταίνε οι κομμουνιστές και το Κόμμα, που μάλιστα τολμά να τους «φωτογραφίζει» και σαν χαφιέδες.

Λέει συγκεκριμένα: «Οι κομμουνιστές στάθηκαν όρθιοι χωρίς να δείχνουν με το δάχτυλο το διπλανό τους, αλλά αυτόν που στεκόταν απέναντι, το κατεστημένο και την αντίδραση. Σήμερα, εσείς επιλέγετε να δείξετε με το δάχτυλο το διπλανό σας, να δείχνετε με το δάχτυλο τις υπόλοιπες δυνάμεις του κινήματος και ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό, ως προβοκάτορα, ως συνωμότη».

Η προβοκάτσια είναι προφανής και αισχρή. Ξέρει πολύ καλά ο Αλ. Τσίπρας, πως αν συνέβη αυτό που καταγγέλλει, για «απειλή», δεν έχει καμιά σχέση με το ΚΚΕ. Αλλά το κάνει μπας και «βγάλει λάδι» την ταχτική του στις πρόσφατες εξελίξεις, που έβαζε φιτίλι στο μπουρλότο των δυνάμεων που επιδιώκουν χτυπήματα στο λαϊκό κίνημα. Γιατί η πολιτική που πασχίζει να ψαρεύει ψήφους από τυχοδιωκτικά στοιχεία, προκειμένου να ενισχυθεί ο οπορτουνισμός, ως μοχλός υπονόμευσης του λαϊκού κινήματος, αποκαλύφθηκε από τα ίδια τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Και τώρα θέλει να φανεί και με άλλο ρόλο χρήσιμος στο σύστημα. Στοχοποιώντας το ΚΚΕ. Δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Τα ίδια έκαναν πάντοτε οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες ενάντια στο επαναστατικό κίνημα, από την εποχή του Κάουτσκι. Που για να υπερασπιστεί τον οπορτουνισμό του χτυπούσε προβοκατόρικα την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε πως μας εκπλήσσει, αφού για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ έχει στόχο να αποπροσανατολίσει από την ουσία της πολιτικής του κόμματός του, ως στήριγμα του συστήματος διαχρονικά. Και που χρειάζεται να δείχνει ως εχθρό του κινήματος το ΚΚΕ, για να κάνει το χρέος του απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα και την τάξη που αυτό υπηρετεί.

Οι κομμουνιστές στάθηκαν πάντα και στέκονται όρθιοι απέναντι σε τέτοιες αισχρές προβοκάτσιες. Το ΚΚΕ δεν επέλεξε σήμερα να ασκήσει κριτική στις δυνάμεις του οπορτουνισμού. Το κάνει κάθε μέρα δείχνοντας πάντα με πολιτικά επιχειρήματα ποιοι κάνουν ζημιά στο λαϊκό κίνημα και ποιοι «παίζουν» παιχνίδια στις πλάτες της εργατικής τάξης. Και δε θα σταματήσει να το κάνει ποτέ. Θα ζητούσαμε να απαντήσουν επιτέλους πολιτικά και να κόψουν τις προβοκάτσιες, αλλά ξέρουμε πως δεν τους παίρνει, γιατί αδυνατούν να εμφανίζουν πλέον την πολιτική τους με φιλολαϊκό μανδύα. Ετσι μόνο αυτό μπορούν να κάνουν...


Σ.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ