Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψευδολογίες οπορτουνιστών

Σε δημοσίευμά της την Πέμπτη 11/12, η εφημερίδα «Αυγή», σχετικά με τη μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε και στα Γιάννενα την περασμένη Τρίτη, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ανακαλύπτει «κοινή πορεία» ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ και κάνει λόγο για «άδειασμα της ηγεσίας του Περισσού»! Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που οι του ΣΥΝ διαστρεβλώνουν γεγονότα και καταστάσεις, κατά πώς βολεύει τα αντικομμουνιστικά τους σχέδια. Η πραγματικότητα είναι η εξής:

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των Μαθητών αλλά και φοιτητικών συλλόγων που στήριξαν το πλαίσιο της Πανσπουδαστικής. Στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, κάλεσαν σε συγκέντρωση και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος ΔΕΠ, εξ ονόματος των οποίων επιχειρεί να μιλήσει ο ΣΥΝ και η «Αυγή» εντάσσοντάς τους στα προβοκατόρικα σχέδιά τους. Δείχνοντας ότι τα περί αυτονομίας του κινήματος, όπως πολλές φορές ισχυρίζονται, είναι λόγια του αέρα...

Ολος ο λαός των Ιωαννίνων ξέρει ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Δευτέρα και όλες τις επόμενες μέρες, ήταν στις πορείες αυτών που έκαιγαν κάδους απορριμμάτων και έσπαγαν τζαμαρίες στην πόλη εκφράζοντας το... «μίσος τους σε όλα τα σύγχρονα σύμβολα εξουσίας». Μάλιστα στην απεργία της Τετάρτης ήταν με τις υπόλοιπες δυνάμεις, του οπορτουνισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της εργοδοσίας και των αντιεξουσιαστών στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Δηλαδή με τους μόνιμους και σταθερούς συνοδοιπόρους τους όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η πορεία τους κι εκεί παραμένουν. Αντίθετα, οι μαθητές και η νεολαία ήταν με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους, στη μαζική περιφρουρημένη, μαχητική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Ας μην κοπιάζουν, λοιπόν, να σπείρουν σύγχυση. Η γραμμή του ΚΚΕ, συσπειρώνει όχι μόνο τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και νεολαία σε όλη την Ελλάδα, που βλέπουν ελπίδα και προοπτική στην αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ