Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι εργαζόμενοι να προετοιμαστούν έγκαιρα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας

Τα οξυμένα προβλήματα των υπαλλήλων των νομαρχιών έχουν άμεση σχέση με τη φύση του θεσμού, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, χτες το μεσημέρι, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Αμέσως μετά η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Τα προβλήματα των υπαλλήλων των νομαρχιών είναι οξυμένα και έχουν άμεση σχέση με τη φύση του θεσμού, που για εμάς είναι ένας μηχανισμός του κράτους και αντιλαϊκός. Προβλήματα που έχουν σχέση και με τις χαμηλές αμοιβές, με τις διαφορές στο εισόδημα λόγω των διαφορετικών εργασιακών σχέσεων, των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων.

Σε αυτή την κατάσταση βεβαίως συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα ως Κόμμα έχουμε την πρόβλεψη να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την ακόμα χειρότερη κατάσταση που θα επικρατήσει με τη νέα διοικητική δομή του κράτους και τις αλλαγές που θα επέλθουν σε όλη την κλίμακα των δήθεν τοπικοαυτοδιοικητικών θεσμών, της περιφέρειας, της νομαρχίας και του δήμου, γνωρίζοντας ότι όσο πιο έγκαιρα κανείς ξέρει τι έρχεται, τόσο καλύτερα είναι ετοιμασμένος για να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα που, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης, θα έχουν ακόμα βαθύτερες αρνητικές επιπτώσεις».

Ο Κωνσταντίνος Ρέλιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, δήλωσε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν οι υπάλληλοι. Μεταφέρθηκαν απορίες για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το κοινωνικό θέμα που αφορά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως θεσμό μέσα στη λειτουργία του κράτους. Οπως είπε, «η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τις απόψεις της που σε πολλά σημεία μας βρίσκουν σύμφωνους και θεωρούμε ότι η συμβολή της θα είναι καταλυτική προς την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ