Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγωνιστικής ταξικής ενότητας σε μετανάστες - μετανάστριες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

Μήνυμα αγωνιστικής ταξικής ενότητας απευθύνει η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας και καλεί τους μετανάστες και τις μετανάστριες, εργάτες και εργάτριες της Αθήνας, σε συγκέντρωση, το Σάββατο, 21 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Αμερικής.

Μια μέρα σαν κι αυτή αποτελεί ευκαιρία για να καταδικαστεί η ταξική αντεργατική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών, η οποία χαράσσεται και εφαρμόζεται με αποκλειστικό στόχο την πολλαπλή εκμετάλλευση των μεταναστών εργατών. Είναι μέρα που «γιορτάζεται» αγωνιστικά από τους Ελληνες και τους ξένους εργάτες.

Το κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έχει ως εξής: «Για μας, η 21η Μάρτη δεν είναι μια ακόμη επέτειος, μια αφορμή για λόγους και πανηγύρια. Είναι μια μέρα απολογισμού της δράσης μας και υπόσχεσης ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες, ακόμη πιο δυνατά, αγωνιστικά, αταλάντευτα. Θα είμαστε στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες και τα γιαπιά, όπου τους εκμεταλλεύονται διπλά και τριπλά οι εργοδότες, που βάζουν μπράβους να τους τρομοκρατήσουν. Στα κρατητήρια και στα αστυνομικά τμήματα, που τους φυλακίζουν άδικα, τους ξυλοκοπούν και τους ταπεινώνουν. Στους δρόμους και τις πλατείες, που οργανώνονται οι επιχειρήσεις - σκούπα. Στις ουρές της Πέτρου Ράλλη. Στα σχολεία και τις γειτονιές, που ζουν οικογένειες μεταναστών με τα παιδιά τους, που αν και γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα είναι παιδιά χωρίς ταυτότητα.

Ρατσιστές δεν είναι μόνο τα ακροδεξιά κόμματα (ΛΑ.Ο.Σ.) και οι οργανώσεις που στρέφονται κατά των μεταναστών. Που καλλιεργούν στους Ελληνες εργαζόμενους το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Ρατσιστική είναι η ίδια η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τη συνδιαμόρφωσαν και την υπηρετούν. Που αντιμετωπίζουν τους ξένους εργάτες ανάλογα με τις επιταγές του κεφαλαίου. Που τους αρνούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα. Ρατσιστική είναι η πολιτική των νομαρχών και των δημάρχων, που ζητούν να "καθαρίσει" η Αθήνα από τους "παράνομους" μετανάστες. Για μας, οι μετανάστες δε χωρίζονται σε "νόμιμους" και "παράνομους". Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι θύματα των επεμβάσεων και της εκμετάλλευσης του ιμπεριαλισμού.

Ευθύνες έχουν και τα πολιτικά κόμματα (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και οι διάφορες ΜΚΟ που αναζητούν λύσεις στους νόμους και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Που κρύβουν και συγκαλύπτουν τη στυγνή αντιμεταναστευτική πολιτική της, μια πολιτική που εφαρμόζεται - αλλού λιγότερο, αλλού περισσότερο - σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Που ζητούν την υποταγή των μεταναστών στις "αξίες" της ιμπεριαλιστικής ΕΕ.

Καλούμε τους Ελληνες εργαζόμενους να μην υποκύψουν στο σαράκι του ρατσισμού. Δε φταίνε οι ξένοι εργάτες για την ανεργία, τα μικρά μεροκάματα, την ανέχεια και τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα. Δε φταίνε για την καπιταλιστική κρίση. Φταίει το καπιταλιστικό σύστημα και ο ιμπεριαλισμός.

Ειδικά σήμερα, που το κεφάλαιο, η ΕΕ και τα κόμματα που τα υπηρετούν θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα, πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η αγωνιστική αλληλεγγύη Ελλήνων και ξένων εργατών, η από κοινού διεκδίκηση του πλούτου που μας ανήκει, η απαίτηση να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία. Να οργανωθούμε στα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσει η ταξική συστράτευση Ελλήνων και ξένων εργατών με το Κόμμα της εργατικής τάξης, με το ΚΚΕ.

Ολοι μαζί, Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενάντια στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που δημιουργεί την προσφυγιά και τη μετανάστευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά συνδρομή στο διχασμό των εργατών (2012-10-17 00:00:00.0)
Μέτρα για να μην επαναληφθούν οι αποτροπιασμοί (2009-06-24 00:00:00.0)
Ταξική ενιαία απάντηση στον κοινό αντίπαλο (2009-06-20 00:00:00.0)
Να χτυπήσουμε το ρατσισμό στη ρίζα του (1998-04-18 00:00:00.0)
Στην αυξανόμενη εκμετάλλευση και καταπίεση οι αιτίες (1998-04-04 00:00:00.0)
Πτώση του βιοτικού επιπέδου και εγκληματικότητα πάνε μαζί (1998-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ