Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πτώση του βιοτικού επιπέδου και εγκληματικότητα πάνε μαζί

Ψήφισμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων σωματείων - μελών του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με ψήφισμά της καταδικάζει τα φαινόμενα ρατσιστικής τρομοκρατίας και σημειώνει:

"Θα πολεμήσουμε το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού, το οποίο αναπτύσσεται απ' αυτούς που με την άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και την ανεργία ευθύνονται για την ύπαρξη οικονομικών μεταναστών. Οικονομικούς μετανάστες που τους εκμεταλλεύονται, χρησιμοποιώντας τους ως φτηνή εργατική δύναμη και μ' αυτό τον τρόπο χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς η δημιουργία ανέργων πιέζει προς τα κάτω τις αποδοχές.

Τους χρησιμοποιούν για να αυξήσουν τα κέρδη τους, διογκώνοντας την ανεργία, αλλά εκμεταλλεύονται και την εγκληματικότητα που αναπτύσσεται, όσο αυξάνει η ανεργία και όσο οι κοινωνικές παροχές μειώνονται".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει: "Γνωρίζουμε ότι τελικός στόχος όλων αυτών που καλλιεργούν κλίμα ξενοφοβίας, με αφορμή την εγκληματικότητα (που δεν οφείλεται πάντοτε στους ξένους εργάτες), είναι να περάσουν τέτοια αστυνομικά μέτρα, που να δυσκολέψουν τους αγώνες των εργαζομένων, που αναπόφευκτα θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα. Την αύξηση της εγκληματικότητας δημιουργεί η άρχουσα τάξη και οι υποτακτικές της κυβερνήσεις. Αυτοί που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, αυξάνουν την εκμετάλλευση της εργατιάς, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων νέων. Πτώση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και εγκληματικότητα, εμείς ξέρουμε πως πάνε μαζί".

Και το ψήφισμα κλείνει: "Απαιτούμε την αντιμετώπιση του φαινομένου της άνισης μεταχείρισης των μεταναστών. Η καταγραφή των μεταναστών και η χορήγηση κάρτας εργασίας δε θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού από μόνη της, αν δε συνοδευτεί με μέτρα ελέγχου και περιορισμού της ασυδοσίας των εργοδοτών. Η εργατική τάξη της πατρίδας μας, με επτά εκατομμύρια μετανάστες που έχει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, δε θα επιτρέψει την εξάπλωση της ρατσιστικής πρακτικής, που θέλει τους μετανάστες φτηνή εργατική δύναμη από τη μια πλευρά και από την άλλη τους θεωρεί υπεύθυνους για όλα τα δεινά που η υπερεκμετάλλευση και ασυδοσία της άρχουσας τάξης προκαλεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ