Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΤΕ
Υπερκέρδη για τους προμηθευτές

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή

"Κλασική περίπτωση" πεδίου εφαρμογής των καταστροφικών συνεπειών της νεοσυντηρητικής επιλογής της λειτουργικής ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ, χαρακτήρισε τον ΟΤΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, στη δική του παρέμβαση που αφορούσε τον οργανισμό τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Οπως είπε, "στραγγαλίστηκε στο ξεκίνημά της η ΕΛΒΙΥΛ, που θα μπορούσε να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας με ευεργετικές επιδράσεις για την εθνική μας οικονομία, έτσι ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις θησαυρισμού, προϋποθέσεις για να αντλήσουν κέρδη και υπερκέρδη οι προμηθευτές, οι γνώστες εταιρίες "Ερικσον", "Ζήμενς", αλλά και τα ντόπια παραρτήματα τους και τα πρακτορεία τους που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό".

Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, κατήγγειλε πως "παραδίνετε την υποδομή του ΟΤΕ για να χρησιμοποιηθεί από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις σε τιμές κάτω του κόστους, όπως γίνεται, για παράδειγμα, με την κινητή τηλεφωνία, αλλά και όπως προβλέπεται να γίνει και με τους υπόλοιπους τομείς"

Για τις δικαιολογίες στήριξης αυτών των κυβερνητικών επιλογών, ο Αχιλλέας Κανταρτζής σχολίασε: "Λέτε ότι με την παραχώρηση στους ιδιώτες θα αναβαθμιστούν και θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες. Αυτό ακούμε να λέγεται και από την κυβέρνηση, αλλά και από όλους εκείνους οι οποίοι κινούνται στον αστερισμό του νεοφιλελευθερισμού. Μα, ποιον, αλήθεια, κοροϊδεύουν; Ποιος, αλήθεια, θα πήγαινε να τοποθετήσει τηλέφωνο και στο τελευταίο χωριό της χώρας μας; Ποιος θα πήγαινε, αλήθεια, να μεταφέρει το γράμμα και στο τελευταίο χωριό της χώρας μας, αν δεν υπήρχαν αυτές οι δημόσιες επιχειρήσεις;".

Κατέληξε, τονίζοντας ότι "η πολιτική αυτή των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι ένα απλό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά θα έχει και ολέθριες επιπτώσεις για το λαό και τους εργαζομένους της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ