Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς στο νησί

Με αφορμή την απόφαση του Συνδέσμου Καθαριότητας Ν. Ζακύνθου να αποδεχτεί την τριήμερη επίσκεψη (28 - 29 - 30 Απρίλη) του Ν. Μπερνς, πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ν. Ζακύνθου,με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απόφαση αυτή και τονίζει:

"Ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, αφού έχει χαρατσώσει για τα καλά το ζακυνθινό λαό με τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί χρόνια τώρα, μετατρέπεται σε διαφημιστή για τα καλά των αμερικανικών συστημάτων ανακύκλωσης".

Και συνεχίζει: "Ο κ. Ν. Μπερνς, γνωστός για την πολιτική του ως υπάλληλος της αμερικανικής πολιτικής που ακολουθεί, που μακελεύει τους λαούς που αντιστέκονται στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, πολιτική που βλέπει τους λαούς σαν σκουπίδια, που θεωρεί την Ελλάδα μπανανία ή ξέφραγο αμπέλι, να ξέρει ότι δεν μπορεί, να απλώνει τα πόδια του παντού και πάντα.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού μας θεωρούμε απόφαση της ντροπής την απόφαση του Συνδέσμου Καθαριότητας και καλούμε το ζακυνθινό λαό να τους καταδικάσει. Κηρύσσουμε τον Αμερικάνο πρέσβη εχθρό μας και προκλητικό για τα φιλειρηνικά αισθήματα και τον θεωρούμε ανεπιθύμητο για το νησί μας". Επίσης υπογραμμίζει: "Η κυβέρνηση, που ως τώρα έχει καταπιεί τη γλώσσα της για τις δραστηριότητες του κ. Μπερνς, ας αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στην αμερικάνικη πρόκληση και να τον ανακαλέσει στην τάξη".

Καταλήγοντας, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι σημειώνουν επίσης: "Καλούμε τους οικολόγους του νησιού μας, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι, να τοποθετηθούν δημόσια για την περιβαλλοντική πολιτική που έχει εφαρμόσει η αμερικανική κυβέρνηση στη χώρα της και παρόμοια ετοιμάζουν και εδώ. Καλούμε το νομάρχη, τον δήμαρχο, τους αιρετούς του νησιού, τους φορείς του να εκφράσουν το πραγματικό αντιαμερικανικό, αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του ζακυνθινού λαού. Τέλος, καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους, τους εργαζόμενους του νησιού να προετοιμάσουν την κατάλληλη υποδοχή, από αυτήν που ξέρει η τάξη μας και που αρμόζει στον Αμερικάνο πρεσβευτή, στο νέο Πιουριφόι, στους νέους δυνάστες των λαών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ