Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
"Ναι, στηρίζουμε την πολιτική Σημίτη"!

Για πρώτη φορά δημόσια και επίσημα ο πρόεδρος της ΝΔ ομολόγησε χτες ότι στηρίζει την κυβέρνηση Σημίτη με την αντιπολιτευτική τακτική του. Επιχειρώντας να απαντήσει στις πιέσεις που δέχεται από κύκλους της οικονομικής ολιγαρχίας "να συμβάλει περισσότερο" στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, είπε μιλώντας σε εκδήλωση στελεχών επιχειρήσεων: "Εκείνο που δε θα συγχωρεθεί ποτέ στον κ. Σημίτη είναι ότι έχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια αντιπολίτευση που του κάνει βέβαια κριτική, αλλά τον σπρώχνει στη σωστή κατεύθυνση"! Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, πρόσθεσε: "Ολες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απέναντί τους αντιπολιτεύσεις που τους λέγαν διαμετρικά όχι. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που στην κατεύθυνση που σύρεται η κυβέρνηση έχει αντιπολίτευση που του λέει "αυτός είναι ο δρόμος, αλλά δεν τον έχεις πιστέψει ακόμα, δεν τον έχεις καταλάβει, φοβάσαι, προχώρα στη σωστή κατεύθυνση και εγώ θα σε σπρώχνω διαρκώς και θα σου ανεβάζω τον πήχη""!

Με την παραπάνω τοποθέτηση ο Κ. Καραμανλής επιχείρησε να υπερφαλαγγίσει τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε στην προχτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη να υπάρξει μια εθνική συνεννόηση και από κοινού στήριξη των επιλογών που απορρέουν από την ΟΝΕ.

Στη χτεσινή του ομιλία ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε τις σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις εφ' όλης της ύλης, εμφανιζόμενος ως "πούρος" φιλελεύθερος στο εκλεκτό ακροατήριό του. Μεταξύ των συνθημάτων που εκστόμισε ήταν "έξω το κράτος από την οικονομική δραστηριότητα", το κράτος να περιοριστεί μόνο στην εξασφάλιση της τάξης και της τήρησης των νόμων, να δοθεί στους επιχειρηματίες ό,τι ζητάνε στο όνομα των επενδύσεων, με πρώτο και κύριο τις φοροαπαλλαγές, ώστε να αναλάβουν... "επιχειρηματικό ρίσκο"! Εντύπωση, επίσης, προκάλεσε η δημόσια ομολογία του ότι για υποστηριχτεί η διείσδυση των μεγαλοεπιχειρηματιών στα Βαλκάνια, πρέπει να συνοδεύεται από μια "εξωτερική πολιτική στιβαρότητας", στο πρότυπο των ΗΠΑ! Το συμφέρον των επιχειρηματιών, είπε, "είναι άρρηκτα δεμένο με μια στιβαρή και επιθετική εξωτερική πολιτική".

Αναφερόμενος εκτενώς στο θέμα της "Ολυμπιακής", για την οποία επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, επανέλαβε τη θέση του για άμεση ιδιωτικοποίηση, μέσω της ανάθεσης σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ για τον κανονισμό εργασίας ζήτησε να υιοθετηθεί αυτός που ισχύει στη "Λουφτχάνσα" ή την "Μπρίτις Αιργουέις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ