Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Στην αυξανόμενη εκμετάλλευση και καταπίεση οι αιτίες

"Το κύμα αλβανοφοβίας και ρατσιστικής υστερίας, που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, προκειμένου να φορτωθεί η έξαρση της εγκληματικότητας στους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες, έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και εγκυμονεί επικίνδυνες καταστάσεις για την κοινωνική και την πολιτική ζωή στη χώρα μας". Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ),που εξέδωσε χτες και με την οποία καταγγέλλει την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Με κοινοποίηση προς τον πρόεδρο της Βουλής, οτους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Εργασίας, τους αρχηγούς κομμάτων, τη ΓΣΕΕ και τα ΜΜΕ, η ανακοίνωση υπογραμμίζει:

"Καθημερινά, μέσα από τα ΜΜΕ, προβάλλονται αυτόκλητοι "υπερασπιστές του νόμου και της τάξης", όπως πρόεδροι κοινοτήτων, ο Σύλλογος "Ληστευθέντων Πολιτών" και άλλων, που καλούν τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, δηλητηριάζοντας, έτσι, τα δημοκρατικά και φιλόξενα αισθήματα του λαού μας, με το μίσος του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυστυχώς, στον ολισθηρό αυτό δρόμο, έχουν μπει κυβερνητικοί, κομματικοί, εκκλησιαστικοί, δικαστικοί και άλλοι παράγοντες και ζητούν την "κεφαλήν επί πίνακι" όλων των ξένων μεταναστών. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα, ο οποίος από τον άμβωνα της εκκλησίας, παρουσία υπουργών και βουλευτών, αφού περιόρισε τη "χριστιανική αγιοσύνη του" μόνο στους Ελληνες, έστειλε στο πυρ το εξώτερον κάθε αλλοεθνή και αλλόθρησκο μετανάστη".

Και οι λογιστές με έμφαση τονίζουν: "Το ΔΣ της ΠΟΛ καταδικάζει, με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, τα φαινόμενα φασισμού, ρατσισμού, σοβινισμού και ξενοφοβίας που εκδηλώνονται στη χώρα μας και στις χώρες της ΕΕ, αλλά και αλλού που ζουν και εργάζονται Ελληνες μετανάστες. Τα φαινόμενα αυτά εκπορεύονται από τα ίδια σκοτεινά κέντρα, που θέλουν, με την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", τους λαούς υποταγμένους στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και τους εργαζόμενους, με την υποδαύλιση της αντιπαλότητας μεταξύ ξένων και ντόπιων, υποταγμένους στην πολιτική της άγριας λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζεται: "Η έξαρση της εγκληματικότητας δεν οφείλεται στους οικονομικούς και στους πολιτικούς μετανάστες, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται κυβερνητικοί και άλλοι συντηρητικοί πολιτικοί παράγοντες. Οφείλεται πρώτα και κύρια στην αυξανόμενη εκμετάλλευση και καταπίεση, στην ανεργία, στη φτώχεια και δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στη Γη. Η εγκληματικότητα είναι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα, της βίας, του ατομικισμού, της κοινωνικής αποξένωσης, της έλλειψης οραμάτων και ουμανιστικών ιδεών. Είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης πολιτικής της ελεύθερης διακίνησης προσώπων και κεφαλαίων, διακίνησης που επιφέρει αμύθητα κέρδη στο πολυεθνικό κεφάλαιο και απερίγραπτη φτώχεια στους λαούς".

"Είναι, τέλος, συνεχίζει, αποτέλεσμα της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, η οποία δεν παγκοσμιοποιεί μόνο τη δράση του κεφαλαίου, αλλά και της διεθνούς μαφίας, της μαφίας των ναρκωτικών, της πορνείας, του οικονομικού και κοινού εγκλήματος, η οποία, ανενόχλητα, μεταφέρει τη δράση της στις διάφορες χώρες, φυσικά και στη δική μας.

Αν συνεπώς η κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει ή περιορίσει το οργανωμένο έγκλημα, σ' αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στρέψει την προσοχή της και όχιστους δυστυχισμένους μετανάστες - που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η ταξική αυτή τοποθέτησή μας και ερμηνεία των γεγονότων, καθώς και οι ανθρωπιστικές μας απόψεις δε σημαίνουν ότι δίνουμε άφεση σε εκείνους που παραβιάζουν το οικογενειακό άσυλο των πολιτών και προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις και ενέργειες. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να περιφρουρήσει τους πολίτες και να μην έχει αποκλειστικό προσανατολισμό την καταστολή των εργατικών και αγροτικών κινητοποιήσεων. Γι' αυτό το σκοπό έχει φροντίσει να υπάρχει επαρκής αστυνομική δύναμη και επινοητική μάλιστα, όπως στην περίπτωση των αγροτών".

Κλείνοντας, το ΔΣ της ΠΟΛ υπόσχεται: "Πιστό στις ιδέες της ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών, της συντροφικότητας και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργατών, πιστό στις ιδέες της ισότητας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και του σοσιαλισμού, θα αγωνιστεί για τη δημιουργία αδιαπέραστου τείχους κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Θα αγωνιστεί οι ξένοι εργάτες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους και να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα εκμετάλλευσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ