Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Το ΝΑΤΟ εχθρός των λαών και της ειρήνης

Σημαντικές εκδηλώσεις του ΠΣΕ στο Στρασβούργο

Από την πρόσφατη διαδήλωση του ΠΣΕ και της ΕΕΔΥΕ στο Βελιγράδι
Από την πρόσφατη διαδήλωση του ΠΣΕ και της ΕΕΔΥΕ στο Βελιγράδι
Σημαντικές παρεμβάσεις, που αναδεικνύουν τον πραγματικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ, διοργανώνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) στο Στρασβούργο, τις μέρες που πραγματοποιείται η Σύνοδος της Συμμαχίας.

Με σύνθημα, «60 χρόνια ΝΑΤΟ - Εχθρός των λαών και της Ειρήνης. ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ», το ΠΣΕ δίνει και το στίγμα των εκδηλώσεων. Η παρέμβαση του Συμβουλίου γίνεται στα πλαίσια της καμπάνιας ενάντια στα 60 χρόνια της δολοφονικής δράσης και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και των πολύμορφων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από πάνω από 500 οργανώσεις, που δηλώνουν ότι παρά το ότι η γαλλική πόλη στρατοκρατείται με περισσότερους από 10.000 στρατιώτες και αστυνομικούς, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

Το ΠΣΕ συγκεκριμένα διοργανώνει την Παρασκευή, 3 Απρίλη, Διεθνές Σεμινάριο για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, με τίτλο «Τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999 και ο ιμπεριαλιστικός του ρόλος σε όλο τον κόσμο». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο «Centre Sportif Lixenbuhl», από τις 3.30 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ. Θα μιλήσουν οι: Σοκόρο Γκόμες, πρόεδρος του ΠΣΕ, Θ. Παφίλης, γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο Ζ. Γιοβάνοβιτς, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και ο Τ. Βιέρα πρόεδρος της ΠΟΔΝ. Θα μιλήσουν, επίσης, εκπρόσωποι από κινήματα ειρήνης από όλον τον κόσμο: Ο Χ. Τόλκε από τη Γερμανία, ο Μ. Κράισα από την Τσεχία, ο Τ. Καβάτα από την Ιαπωνία, ο Ρ. Ν. Ρόσα από την Πορτογαλία, ο Ι. Ντιμιτρόφ από τη Βουλγαρία, η Β. Νικολαΐδου, γενική γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, εκπρόσωποι από το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, την Κροατία, τη Γεωργία, την Πολωνία, τον Καναδά, τη Ρουμανία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αγγλία κ.α. Το σεμινάριο θα συντονίσει ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, Η. Τσαβδαρίδης.

Το Σάββατο 4 Απρίλη το ΠΣΕ θα συμμετάσχει στη μεγάλη διεθνή διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γέφυρα της Ευρώπης, στη 1 ώρα το μεσημέρι. Η προσυγκέντρωση του ΠΣΕ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου. Για το Στρασβούργο θα αναχωρήσουν αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, με επικεφαλής την γγ, Β. Νικολαΐδου και αντιπροσωπείες από το ΠΑΜΕ, την ΕΕΔΔΑ, την ΚΕΘΑ και την ΟΓΕ.

Το ΠΣΕ στον αντίποδα του ΝΑΤΟ απ' την πρώτη στιγμή

Ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Eκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, με δήλωσή του στον «Ρ», επισημαίνει: «Το ΠΣΕ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του ΝΑΤΟ, αυτής της επιθετικής πολεμικής μηχανής Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, στον αντίποδά του, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των λαών και τους αγώνες τους».

Και σημειώνει: «Ο μόνος "λόγος" ύπαρξης του ΝΑΤΟ είναι να επιβάλει και στρατιωτικά και πολιτικά τα συμφέροντα και κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων από το 1991 μάλιστα και έξω από την επικράτεια των χωρών - μελών του. Ευθύνη στο ΝΑΤΟ έχουν όλες οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν και στηρίζουν τους σχεδιασμούς του. Η ΕΕ και ο Ευρωστρατός ειδικά αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με το ΝΑΤΟ, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το ΠΣΕ δεν ανακάλυψε το ΝΑΤΟ σήμερα, ούτε μετά το 1991 ή το 1999 για πρώτη φορά».

Και ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, καταλήγει: «Αναδεικνύουμε με την πολύμορφη δράση μας σε πολλές γωνιές του κόσμου και με τις διεθνείς διασκέψεις κινημάτων που πραγματοποιήσαμε στο Βερολίνο, στο Μπουένος Αϊρες και το Βελιγράδι αυτό τον καιρό, την επιθετική φύση του παγκόσμιου "χωροφύλακα" του ιμπεριαλισμού που μόνο δεινά πρόσφερε και μέχρι σήμερα τρομοκρατεί στους λαούς. Θα διαδηλώσουμε δυναμικά ενάντια στους εγκληματίες του ΝΑΤΟ και στο Στρασβούργο στις 4 Απρίλη με το μπλοκ του ΠΣΕ στη διεθνή διαδήλωση, κόντρα στις προσπάθειες απαγόρευσης από την γαλλική κυβέρνηση που επανέρχεται πανηγυρικά και τυπικά στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ απειλεί την ειρήνη και τη ζωή εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, αποτελεί τον εχθρό των Λαών και της Ειρήνης, γι' αυτό και πρέπει να διαλυθεί!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ