Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ

Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Eurokinissi

Η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία συμπίπτει με την καπιταλιστική κρίση, τις βαριές συνέπειες της οποίας οι κεφαλαιοκράτες επιχειρούν να φορτώσουν, εξολοκλήρου, στις πλάτες των εργαζομένων. Οι αντικομμουνιστές επιτίθενται, με μένος, κατά των «σκαπανέων» και των «οικοδόμων» της σοσιαλιστικής κοινωνίας, συκοφαντούν, αδιάντροπα, τα κομμουνιστικά ιδανικά, με στόχο να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να σβήσουν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή, να σταματήσουν τους αγώνες τους για την απελευθέρωση από την ταξική σκλαβιά.

Ομως, η αντικομμουνιστική επίθεση περιγράφει την αγωνία των εμπνευστών και των διαχειριστών της για το «σήμερα» και δείχνει το φόβο τους για το «αύριο». Διότι ξέρουν οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους ότι στις συνειδήσεις των εργαζομένων έχει καταγραφεί ως «μέγα επίτευγμα» η σοσιαλιστική οικοδόμηση, όπως γνωρίζουν, επίσης, πως, παρά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και το βόρβορο του χυδαίου αντικομμουνισμού, τα κομμουνιστικά ιδανικά είναι ζωντανά και επίκαιρα και εξακολουθούν να εμπνέουν και να καθοδηγούν τους εργαζόμενους.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, όλα τα λαϊκά στρώματα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος νιώθουν χρέος τιμής να υπερασπιστούν αυτά τα υψηλά ιδανικά. Και θα το κάνουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ