Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμακώνεται η επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ:

«Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για τη λήψη έκτακτων μέτρων τάξης και ασφάλειας, σηματοδοτεί κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες. Τα κυβερνητικά μέτρα είναι προαποφασισμένα και εντάσσονται στη λογική του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής "ασφάλειας". Η προβοκατόρικη δράση διαφόρων ομάδων είναι το πρόσχημα για πρακτικές που εφαρμόζονται σε κράτη-μέλη της ΕΕ. Στόχος των μέτρων είναι η θωράκιση του αστικού συστήματος, το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η άρση των όποιων εμποδίων στη γενικευμένη χρησιμοποίηση των καμερών, του C4i και των λοιπών δορυφορικών συστημάτων παρακολούθησης, δεν θα μειώσει την εγκληματικότητα, όπως δεν τη μείωσε στα κράτη όπου χρησιμοποιούνται πολλές χιλιάδες κάμερες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποτελούν το συμπλήρωμα της γενικότερης επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια σε μισθούς, συντάξεις και εργατικά δικαιώματα.

Ο λαός πρέπει επίσης να επαγρυπνεί και να εντείνει τη δράση του για να ακυρώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ για πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η άρση του απορρήτου, η δημιουργία αρχείων DNA για όποιον συλλαμβάνεται, η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ