Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα καταστολής ... κατά ριπάς

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης, ανακοίνωσε πως «το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αυξημένη ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωπικό και μέσα. Θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., παντού, προκειμένου να επιτελέσει κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της». Ενα ρόλο που τον γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι από τη δράση των ΜΑΤ, αλλά και από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που έχουν πιαστεί στα ...πράσα να παρακολουθούν συνδικαλιστικές δραστηριότητες, καθώς και από τις κάμερες επιτήρησης οι οποίες καταγράφουν τις διαδηλώσεις. Για τις κάμερες, μάλιστα, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης επικαλέστηκε την... ευρωπαϊκή εμπειρία, αναφέροντας πως «είναι αναγκαία η χρήση καμερών».

Ο Χρ. Μαρκογιαννάκης αποχώρησε αμέσως χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα μέτρα. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εξαγγελθεί για υλοποίηση μια σειρά αστυνομοκρατικά μέτρα με πρώτα αυτά που αφορούν τους αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Επιχειρήσεις - «σκούπα» και στοχοποίησή τους, με πρόσχημα την εγκληματικότητα που πλήττει, πρώτα και κύρια, τους ίδιους.

Ακολούθησε η ίδρυση τμήματος πεζών περιπολιών που θα δρα χρησιμοποιώντας και σκύλους. Η υπηρεσία αυτή θα υπάγεται στα ΜΑΤ, ενώ θα χρησιμοποιείται και σε μέτρα τάξης. Τα τελευταία αφορούν, κυρίως, διαδηλώσεις συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων που συνοδεύονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όταν πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας. Ενισχύοντας τις «ειδικές επιχειρησιακές επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ.» θα επιχειρούν από σήμερα οι ειδικές ταχυκίνητες αστυνομικές δυνάμεις με πρόσχημα το «κυνήγι» των κουκουλοφόρων. Οι δυνάμεις αυτές με στολή και χωρίς στολή θα συνεργάζονται στενά με την Ασφάλεια, για την οποία έχει αποφασιστεί η ...τόνωση των δικτύων πληροφοριών. Αλλωστε, αυτά τα «δίκτυα» παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εκδηλώσουν το κατασταλτικό τους έργο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να «λυθούν τα χέρια» στις εισαγγελικές αρχές στη διαδικασία της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, όπως και στην έκδοση ενταλμάτων για έρευνες σε σπίτια.

Σε σύντομο χρόνο αναμένονται να αναλάβουν δράση οκτώ οχήματα ρίψης νερού σε ...τρομοκράτες που θα κρατούν πανό και ντουντούκες στα συλλαλητήρια. Για όσους είναι λίγο «ατίθασοι» θα υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης του πληθυσμού της Αττικής, οι οποίες θα τους καταγράφουν. Η κυβέρνηση επιδιώκει την αναβάθμιση του συστήματος C4i με την αύξηση του αριθμού των ηλεκτρονικών χαφιέδων. Στόχος της είναι να λειτουργήσουν και οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες δε λειτουργούσαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Αλλωστε, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στοχεύοντας τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα έχει διακηρύξει πως «από την ώρα που κινδυνεύουν πολλά αγαθά ...ενδεχομένως να χρειαστεί να στερηθούμε κάποια πράγματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα»...

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αναμένονται η επί τα χείρω αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς και σχετική ρύθμιση για τη λήψη γενετικού υλικού όσων συλλαμβάνονται όπως και λειτουργία αντίστοιχης τράπεζας δεδομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ