Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προστάτες των κερδών του κεφαλαίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πρόβλημα απαιτεί παγκόσμια λύση! Σε αυτό το ...φοβερό συμπέρασμα κατέληξαν οι Μπ. Ομπάμα και Γκ. Μπράουν, ενόψει της Συνόδου των G 20...

Μόνο που στην πραγματικότητα δεν έχουμε ένα παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά δύο: Τις πολυεθνικές που θέλουν να διασφαλίσουν αιωνίως τα υπερκέρδη τους και τους λαούς που υποφέρουν (εξαιτίας ακριβώς αυτών των κερδών).

Ομως, αυτούς - όπως και την «κοινωνικά ευαίσθητη» Ευρωπαϊκή Ενωση - τους αφορά μόνον το πρώτο πρόβλημα. Το δεύτερο θεωρείται ...δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΜΩΣ, λόγο να φοβόμαστε! Η λύση στο πρόβλημα θα προέλθει από την Ελλάδα, μια και διαθέτουμε τρία κόμματα που έχουν βρει την άκρη στο όλο θέμα.

Ετσι, λοιπόν, η παγκόσμια κοινότητα και, κυρίως, οι ηγέτες των μεγαλύτερων ιμπεριαλιστικών κρατών μπορούν να επιλέξουν την «ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή», που προτείνει ο Καραμανλής.

Αν δεν τους κάνει, διαθέτουμε και το μοντέλο της «Πράσινης Ανάπτυξης», που προτείνει ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Εφόσον δεν τους αρέσει ούτε αυτή η λύση, διαθέτουμε και πρόταση ενός «φιλολαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας», που, φυσικά, προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθότι είναι συνεπές «ευρωπαϊκό» κόμμα...

Δεν πρέπει να έχουν παράπονο, στη χώρα μας το ...μενού διαχείρισης της αντιλαϊκής πραγματικότητας είναι πλήρες και με πολλές επιλογές. Αλλωστε, πάντα μπορούν να γίνουν και ...συνδυασμοί των προτάσεων.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ στην Αστυνομία θα γίνουν, και οι κάμερες θα βγάλουν φωτιές, και περιπολίες θα έχουμε σε όλους τους δρόμους. Τα ανακοίνωσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης χτες κι εμείς έχουμε υποχρέωση να νιώσουμε ασφαλείς...

Ελα, όμως, που τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Γιατί όταν ακούς αυτά τα μέτρα, ξέρεις πολύ καλά πού στοχεύουν και εναντίον ποιου θα λειτουργήσουν.


Γρηγοριάδης Κώστας

Και, στα σίγουρα, δεν αφορούν την εγκληματικότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ