Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη των ευρωεκλογών

Η δημοσιοποίηση την περασμένη Κυριακή της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα της μάχης των ευρωεκλογών, που με ορμή, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δίνουν, ήδη, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος, αλλά και της ΚΝΕ. Μάχη άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτές που προηγήθηκαν και καλλιέργησαν το έδαφος, ώστε το μήνυμα που μεταφέρει η πλατιά πολιτική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται, να καρπίσει και στους αγώνες και στην κάλπη των ευρωεκλογών και να αναδειχτεί απ' αυτήν πιο ισχυρό το ΚΚΕ.

Για τους κομμουνιστές ούτε μια μέρα έως τότε δεν περισσεύει. Ολες πρέπει να αφιερωθούν στην προσπάθεια να μιλήσουμε ουσιαστικά με όσο το δυνατόν περισσότερους εργάτες, υπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες, νέους, γυναίκες, για τους λόγους που καθιστούν σημαντική και κρίσιμη αυτήν την αναμέτρηση, τους ίδιους λόγους που επιβάλλουν ψήφο καταδίκης του ευρωενωσιακού οικοδομήματος των μονοπωλίων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του οποίου συναποφασίζουν αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και των άλλων κομμάτων που ασπάζονται τον «ευρωμονόδρομο», που με τη στάση τους, είτε συντηρητικοποιούν τη λαϊκή συνείδηση όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., είτε αμβλύνουν το ριζοσπαστισμό της όπως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε σε μαχητική δράση και συμβολή στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Να συμβάλουμε και να συμβάλουν οι οπαδοί, οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές, στη λαϊκή αφύπνιση και πάλη κατά της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των κομμάτων τους. Η μάχη των ευρωεκλογών για τους ανθρώπους του μόχθου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μάχη να μη βαρύνουν τις πλάτες τους οι συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Να συνειδητοποιηθεί πλατιά πως αν στην κάλπη αυτή εκφραστεί ηχηρά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, η απόφαση πως ο λαός δεν αποδέχεται άλλα αντιλαϊκά μέτρα, κι αυτό μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, τότε η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη, θα έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για το λαϊκό και εργατικό κίνημα να αντιπαλέψει τη λαίλαπα.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να συζητήσουμε με τους ανθρώπους του μόχθου. Ξεκινάμε με απόλυτη αισιοδοξία και βάσιμη πεποίθηση πως θα βρούμε πρόθυμους ακροατές. Εξορμούμε παντού, σε συνοικίες πόλεων, σε χωριά, σε χώρους δουλειάς, στο γιαπί και στο χωράφι, σε σχολεία και σχολές, όπου μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους του μόχθου και τα παιδιά τους. Κομίζουμε μήνυμα ανάτασης, μήνυμα αισιοδοξίας πως όταν ο λαός θέλει τότε μπορεί. Μπορεί, επιβάλλεται, να επιλέξει τη στάση της απειθαρχίας και της ανυπακοής απέναντι στην ΕΕ, που έχει ήδη αποδειχτεί για ποιον υπάρχει και δουλεύει, όπως και τα κόμματα που την υπερασπίζονται.

Απόφαση για ρήξη με την ευρωένωση των μονοπωλίων. Αυτός είναι ο μόνος, απόλυτα ρεαλιστικός και αναγκαίος δρόμος για τον ελληνικό, για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτός ο δρόμος μπορεί και άμεσα να φέρνει αποτελέσματα προς όφελός τους, αλλά και να έλκει κοντύτερα την προοπτική μιας άλλης Ευρώπης χωρίς πλουτοκρατία, μιας Ευρώπης με τους λαούς της να οικοδομούν σχέσεις αμοιβαία επωφελείς, σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει ένα βήμα σ' αυτήν την κατεύθυνση, τη μόνη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ