Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα προβοκάτσια του ΣΥΝ

Σε νέα άθλια προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος προχώρησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Καβάλα. Ετσι, αφού συντάχθηκαν με το σκηνικό του Δεκέμβρη που αξιοποιήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους για ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, έρχονται τώρα και παριστάνουν τους ανήξερους για τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους, αν και τότε καλούσαν τους νέους, που αυθόρμητα κινητοποιούνταν, όπως έκαναν και οι ίδιοι, στην αγκαλιά τους (Αλ. Αλαβάνος) και για τη γραμμή ότι κίνημα είναι «η πέτρα και η κουκούλα»...

Συγκεκριμένα, και αναφερόμενος σε όλα αυτά, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αξίες» που υπερασπίστηκε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Δεκέμβρη, αψηφώντας - όπως είπε - το πολιτικό κόστος. Και επιτέθηκε στο ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας «ανήθικη, καιροσκοπική και απαράδεκτη» τη «συνδρομή που παρείχε η κ. Παπαρήγα στην επίθεση της κυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί με τη στάση της και τις δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου νομιμοποίησε από τα αριστερά την ακροδεξιά ρητορεία». Η επανάληψη της προβοκάτσιας του ΠΑΣΟΚ και των ίδιων. Τότε μιλούσαν για «εξέγερση», για παρεξηγημένες γειτονιές της Αθήνας, αλλά αργότερα καταδίκαζαν κάθε μορφή βίας. Αλήθεια, πότε ήταν συνεπείς μ' αυτά που έλεγαν και έκαναν; Αλλά λένε τυχοδιωκτικά ανάλογα με τη στιγμή ό,τι τους βολεύει ρίχνοντας τη λάσπη τους σε βάρος του Κόμματος.

Επιπλέον, χτες από την Καβάλα, ο Αλ. Τσίπρας - ολοκληρώνοντας την άθλια προβοκάτσια - συνέδεσε τη στάση του ΚΚΕ με τα κατασταλτικά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Είπε συγκεκριμένα: «Και τώρα, βέβαια, που έρχεται η κυβέρνηση και φέρνει νόμους για κάμερες, για καταστολή, για κουκουλοφόρους, για το άσυλο, καταλαβαίνει το αδιέξοδο και δηλώνει τις προάλλες: "Ε, είπαμε για τους κουκουλοφόρους, αλλά όχι κι έτσι"... Αλλά τώρα είναι αργά κ. Παπαρήγα. Τώρα καταλαβαίνετε το αδιέξοδο, του να σιγοντάρεις τα συντηρητικά αντανακλαστικά. Αλλά μπροστά στο πάθος σας να χτυπήσετε το ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπολογίσατε τίποτα και την κάνατε τη ζημιά. Και τώρα, τις συνέπειες θα τις υποστείτε και εσείς και κυρίως θα τις υποστεί το λαϊκό κίνημα».

Και το λέει αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όταν πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις προτάσεις του για την ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου της αστυνομίας, προτείνοντας ανάμεσα σε άλλα την ενιαιοποίηση όλων των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, ως ενίσχυση των πολυδύναμων αστυνομικών τμημάτων σε όλη τη χώρα. Αν αυτό δεν είναι σιγοντάρισμα των συντηρητικών αντανακλαστικών τότε τι είναι; 'Η μήπως τέτοιες προτάσεις ενίσχυσης της καταστολής τις θεωρούν ριζοσπαστικές; Το λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που κορυφαίο του στέλεχος τις προάλλες έλεγε ότι υπάρχει ο νόμος για το άσυλο (σ.σ. η κατάργησή του δηλαδή) και μπορεί να εφαρμοστεί. Τυχοδιωκτισμός και αντιΚΚΕ εργαλείο φαίνεται πως τα πάτε πακέτο. Τον παίζετε καλά το ρόλο σας...


Κ.Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα γραπτά μένουν (2010-05-13 00:00:00.0)
Οταν μιλάει ο οπορτουνισμός (2009-01-18 00:00:00.0)
Κατά φαντασίαν... στόχος (2009-01-10 00:00:00.0)
Τους περίσσεψε το θράσος (2008-12-19 00:00:00.0)
Οταν αποκαλύπτονται παραληρούν ακατάσχετα (2008-12-11 00:00:00.0)
Τι προτιμούν: Το χάδι ή την αγκαλιά της «κουκούλας»; (2008-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ