Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΚΕ
Για τον ποιητή της Ρωμιοσύνης

Τετάρτη, 6 Μάη, στις 8.30, στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη

Στον κορυφαίο ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, στον άνθρωπο που αγάπησε το Λαό, την Ποίηση και την Επανάσταση, στον αγωνιστή που δίδαξε ήθος, αξίες και στάση ζωής και στρατεύτηκε με τα υψηλότερα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος, είναι αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, την Τετάρτη 6 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του - γεννήθηκε ανήμερα Πρωτομαγιάς του 1909 - θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση τιμής στο δημιουργό, πλημμυρισμένη από τη σπουδαία λυρική, ματωμένη, αγωνιστική, βαθιά λαϊκή ποίησή του. Οι τραγουδιστές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μαργαρίτα Ζορμπαλά και Μανώλης Μητσιάς, με τη συνοδεία μιας εξαιρετικής ορχήστρας, θα ερμηνεύσουν μια αγκαλιά από τα σημαντικότερα τραγούδια του - «καρπούς» της δημιουργικής συνάντησής του με κορυφαίους Ελληνες συνθέτες. Στη βραδιά θα συμμετέχει η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού, η οποία θ' απαγγείλει ποιήματά του, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έγινε από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που σημάδεψαν γενιές και ευτύχησαν να γίνουν σύμβολα αντίστασης, αγώνα, αξιοπρέπειας. Από τον «Επιτάφιο», τη «Ρωμιοσύνη» και τα «Λιανοτράγουδα», σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη. Από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Χρήστου Λεοντή και την «Πικραμένη μου γενιά» σε μουσική Μάριου Τόκα. Επίσης, τραγούδια των Μάνου Λοΐζου και Θάνου Μικρούτσικου, σε ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ και σε ποιητική μετάφραση Γιάννη Ρίτσου. Στην εκδήλωση θα διαβαστούν τα λόγια του Ρίτσου, που αναφέρει γιατί έγινε κομμουνιστής, ενώ θα παρουσιαστεί σε γιγαντοοθόνη οπτικό υλικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ