Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΣΣΑΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης

Στους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στα Οινόφυτα, μίλησε την περασμένη Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Το κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους να φτάσουν στην κάλπη των ευρωεκλογών με κριτήριο την ίδια τους την πείρα και να καταψηφίσουν τις δυνάμεις που ευθύνονται για τα προβλήματά τους, μετέφερε στο προσωπικό της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, που προχτές βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με μέλη της διοίκησης της ΕΑΒ.

Καθοριστικό στοιχείο για ό,τι βιώνουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ που υπέγραψαν το 1993 ΝΔ - ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου», υπογράμμισε ο Γ. Τούσσας, μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στην τραπεζαρία. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου υποσχέθηκαν ότι με την ΕΕ θα έχει ο λαός μας άνοδο του βιοτικού επιπέδου, αλλά αντί γι' αυτό αυξήθηκε η ανεργία, επεκτάθηκε η «ευελφάλεια», προωθήθηκαν μια σειρά αντεργατικά μέτρα όπως η Οδηγία Μπολκεστάιν.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν «αναγκάζονται» να εφαρμόσουν την πολιτική - όπως ισχυρίζονται μερικοί - αλλά συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσή της και μάλιστα πρωτοστατούν, όπως πρωτοστάτησαν στην αντιασφαλιστική επίθεση, συμπλήρωσε. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμωρήσουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τον ΛΑ.Ο.Σ. και το Συνασπισμό, του οποίου η διπλοπροσωπία είναι χαρακτηριστική. Ο ΣΥΝ βγαίνει τώρα και πανηγυρίζει, επειδή η Επιτροπή Διαβούλευσης δεν κατέληξε σε τροποποίηση της Οδηγίας 2003/88/ΕΚ για τον εργάσιμο χρόνο, όταν η ίδια αυτή οδηγία προβλέπει ημερήσιο χρόνο εργασίας 13 ωρών, σημείωσε. Είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν υπέρ της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και μετά σκίζουν δήθεν τα ιμάτιά τους για το ξεπούλημα του ΟΛΘ, πρόσθεσε.

Μπροστά στο λαό ανοίγονται δύο δρόμοι, επισήμανε ο Γ. Τούσσας. Ο ένας είναι αυτός που ζει σήμερα και ευθύνεται για τα βάσανα της εργατικής τάξης. Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και συνδέεται στενά και με την ανάπτυξη της ΕΑΒ προς όφελος του λαού. Παρά τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξή της και με νέο προσωπικό, γνωρίζουμε ότι έχουν χρόνια να γίνουν προσλήψεις, είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις στο προσωπικό μεγαλώνουν τον κίνδυνο να μείνουν αναξιοποίητες οι τεράστιες δυνατότητες και η υψηλά επιστημονική τεχνογνωσία που η ΕΑΒ, εταιρεία με στρατηγική σημασία για την ευημερία και την ασφάλεια του λαού μας. Την ίδια στιγμή, εργολάβοι έχουν ήδη αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως π.χ. στο εστιατόριο και την καθαριότητα.

Ανάμεσα σ' άλλα, ο Γ. Τούσσας κατέληξε: Η ενίσχυση του ΚΚΕ και με τη ψήφο στις ευρωεκλογές είναι βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για να βάλουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, για να αναχαιτίσουμε την επίθεση του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ