Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρόβαλε χουντική αντικομμουνιστική ταινία!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Το αντικομμουνιστικό ατόπημα της δημοτικής τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης (TV 100) να προβάλει τη χουντική αντικομμουνιστική ταινία «Γράμμος Βίτσι», το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Η ταινία γυρίστηκε το 1971, σε σκηνοθεσία του Ηλία Μαχαίρα. Καταπιάνεται με τα Δεκεμβριανά, τη μάχη με τον ΕΛΑΣ στου Μακρυγιάννη, την επίθεση των ανταρτών στον αστυνομικό σταθμό Λιτοχώρου και στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε «μέχρι την ολοσχερή συντριβή των ανταρτών στην κορυφογραμμή του Γράμμου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική σύνοψη της ταινίας. Μέσα από τους διαλόγους της ταινίας, γίνεται ξεκάθαρος ο αντικομμουνιστικός χαρακτήρας της, η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Η προβολή της ταινίας διακόπηκε άρον άρον, προφανώς μετά από τις διαμαρτυρίες τηλεθεατών, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με εργαζόμενους της Δημοτικής Τηλεόρασης και κατήγγειλαν το γεγονός.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η χρησιμοποίηση των δημόσιων ραδιοσυχνοτήτων και της δημοτικής τηλεόρασης δεν μπορεί να γίνεται για αντικομμουνιστική προπαγάνδα και πλήρη διαστρέβλωση της αλήθειας». «Το ΚΚΕ - ξεκαθαρίζει - αποτέλεσε τον αιμοδότη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά των κατακτητών. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε συνεργασία με την ντόπια αστική τάξη οδήγησε στον εμφύλιο και το δίκαιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ τονίζει ότι «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος και το ΔΣ της δημοτικής τηλεόρασης είναι υπεύθυνοι για το γεγονός και πρέπει να πάρουν θέση, ώστε να μην υπάρξει ξανά αντίστοιχη αντικομμουνιστική πρόκληση από το τηλεοπτικό κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ