Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι ευρωεκλογές να εκπέμψουν ισχυρό μήνυμα καταδίκης της ΕΕ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ

Συνέντευξη παραχώρησε προχτές η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή. Ανάμεσα σε άλλα ρωτήθηκε για το ποια είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές και γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΚΕ και απάντησε:

«Εμείς θεωρούμε ότι το περιεχόμενο των ευρωεκλογών είναι η καθημερινότητα, τα μεγάλα προβλήματα, ανεξάρτητα ποιο ιεραρχεί πρώτο ο αγρότης, ο εργάτης, το μικρομάγαζο, αλλά επί της ουσίας είναι κοινά, είναι η καθημερινότητα.

Η διαφορά από τις εθνικές εκλογές είναι ότι εδώ σχηματίζεται εθνικό κοινοβούλιο, κυβέρνηση και εκεί σχηματίζεται ευρωκοινοβούλιο. Αυτή η διαφορά δεν τροποποιεί το περιεχόμενο. Εμείς στις ευρωεκλογές προβάλλουμε ό,τι αφορά στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Βεβαίως πρέπει να προσθέσουμε ότι αντίστοιχα προβλήματα έχει ο γαλλικός λαός, ο γερμανικός, ο ισπανικός λαός. Είδατε πού βρίσκεται η ανεργία στην Ισπανία. Η Γερμανία, εάν έχει 6% μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, καταλαβαίνετε ότι οι απολύσεις στις μεγάλες βιομηχανίες θα ανέβουν κατακόρυφα. Επομένως, αυτό που εμείς προσθέτουμε είναι, ότι επειδή μιλάμε για πανευρωπαϊκές εκλογές, σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ των 27, πρέπει να βγει ένα ισχυρό μήνυμα και διάθεση καταδίκης των επιλογών της ΕΕ και των κυβερνήσεων, των κομμάτων, που ανεξάρτητα από το τι διαπραγματεύσεις έχουν κάνει, υπογράφουν αυτές τις κατευθύνσεις. Δεν μπορεί να μη βγει αυτό, και πρέπει να βγει πανευρωπαϊκά.

Ταυτόχρονα συντονιζόμαστε με άλλες δυνάμεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ούτως ώστε να εκφραστεί η ριζική αντίθεση σε αυτό που έγινε. Και αυτό θα είναι η καλύτερη πρόβλεψη γι' αυτό που έρχεται.

Η ΕΕ, η Κομισιόν δεν πολιτεύεται με βάση τις εκλογές. Τι έρχεται τώρα; Καταρχήν επειδή βρισκόμαστε σε κρίση, ενδιαφέρεται να πάρει νέα μέτρα, να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, και μάλιστα αυτά που θα πάρει να συνεχίσουν να υπάρχουν και να γίνουν προπομπός καινούριων και όταν η φάση της κρίσης περάσει. Νέα οικονομική πραγματικότητα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί, κάποια στιγμή ο κύκλος της κρίσης θα κλείσει, βεβαίως σε βάρος των λαών και γι' αυτό πρέπει να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες και ταυτόχρονα η ευρωπαϊκή οικονομία, όπως και η αμερικάνικη, όπως και οι άλλες οικονομίες θα βγουν από την κρίση με πολύ μεγαλύτερα τραύματα από πριν και η νέα κρίση θα έρθει σχετικά πιο γρήγορα. Αρα οι λαοί πρέπει να βγουν σοφότεροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ