Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Τα προβλήματα διαρκώς οξύνονται

Eurokinissi

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Ρόδου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Βέρα Νικολαΐδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Ρόδου διαρκώς οξύνονται. Το κόμμα μας επανειλημμένα με Ερωτήσεις βουλευτών του έχει φέρει αυτά τα ζητήματα στη Βουλή.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων γνωρίζει τα προβλήματα και όλοι οι υπουργοί που επισκέφθηκαν τη Ρόδο, έχουν διαβεβαιώσει για τη λύση τους. Ομως, τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν, με άμεση συνέπεια την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, το φόρτωμα της ευθύνης για την προστασία και αποκατάσταση της υγείας στους εργαζόμενους, που καλούνται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους μέσα στο δημόσιο, αλλά και στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας του νησιού, αφού δεν εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο, αλλά και για να μεταβούν στο κέντρο ή και στην Κρήτη για να καλύψουν όπως όπως τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο είναι ότι τελευταία οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό καλύφθηκαν μέσω 30 προσλήψεων νοσηλευτών, από τη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Ροδίων "Ρόδον ΑΕ". Οι 30 νοσηλευτές απολύθηκαν, αφού έληξε το πρόγραμμα, που με βάση αυτό είχαν προσληφθεί, και την ίδια στιγμή έκλεισε και η Ψυχιατρική Κλινική μ' αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς για νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Λέρου.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δήμος και η Νομαρχία Δωδεκανήσων - η οποία και παλιότερα είχε συμβάλει σε ανάλογη λύση - διευκολύνουν το κράτος να ξεφορτωθεί τις ευθύνες του για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής, καλλιεργώντας αυταπάτες, ότι μ' αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, συμβάλλοντας στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, και βεβαίως ρουσφετολογεί με την ανάγκη για δουλειά των ανέργων της περιοχής.

Φυσικά, εμφανίζονται και απέναντι στους ξενοδόχους ότι ενδιαφέρονται να καλύπτονται οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας των πελατών τους.

Η παραπάνω κατάσταση καταταλαιπωρεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής, που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο και εντατικοποιεί στο έπακρο τη δουλειά των εργαζομένων.

Τελευταία εκτός των άλλων το Νοσοκομείο έμεινε και χωρίς φαρμακοποιό, με προφανείς κινδύνους για τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

1. Για την κάλυψη των κενών θέσεων μέσα στο 2009 με βάση τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν στείλει στο υπουργείο οι Σύλλογοι των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου.

2. Για την άμεση πρόσληψη ψυχιάτρων για τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής και φαρμακοποιού για τη στελέχωση του φαρμακείου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ