Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη για κόκκινη ψήφο

Χτες, μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν παντού στη χώρα, με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ. Διατρανώνοντας την απόφαση να συνεχίσουν την πάλη για ένα καλύτερο αύριο, ό,τι άλλωστε δικαιούνται εφόσον οι ίδιοι το έχουν κτίσει με γενιές μόχθου. Χτες, μέρα απεργίας, αναμετρήθηκαν για άλλη μια φορά οι δυο εντελώς αντίθετες γραμμές του εργατικού κινήματος. Από τη μία οι ασυμβίβαστες ταξικές δυνάμεις με τις ιδιαίτερα μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις τους και από την άλλη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μερικές δεκάδες εργατοπατέρες ξεκομμένοι από το λαϊκό κίνημα και τις πραγματικές ανάγκες του, και γι' αυτό μόνοι και απαξιωμένοι.

Η χτεσινή μέρα δείχνει ότι μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές τα συνθήματα της αντεπίθεσης, της ρήξης, της ανυπακοής στις πολιτικές της ΕΕ ριζώνουν σε μεγάλα τμήματα των εργαζομένων. Οτι είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας αυτά τα συνθήματα να κυριαρχήσουν στη συνείδηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, να μετουσιωθούν σε ψήφο καταδίκης των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» στην ευρωκάλπη, σε ψήφο υπέρ του ΚΚΕ. Σε μια περίοδο που ξεγυμνώνονται τα ψεύδη των ελληνικών κυβερνήσεων και των κομμάτων του κεφαλαίου, ότι δήθεν μέσα στη στρούγκα της ΕΕ o εργαζόμενος λαός θα ήταν προφυλαγμένος από τις κρίσεις, ότι θα τον προστάτευε το ευρώ και η ΟΝΕ. Σε μια περίοδο που εντείνονται η ωμή και πρωτόγονη αντικομμουνιστική προπαγάνδα και οι αντιΚΚΕ χυδαιότητες, σαν όπλα για το πέρασμα των αντιλαϊκών ανατροπών στη ζωή και το μέλλον της λαϊκής οικογένειας, η συσπείρωση με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, είναι όρος αναγκαίος για την απόκρουση όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων που καθημερινά, πλέον, και απ' όλες τις πλευρές πέφτουν στις πλάτες τους.

Τώρα είναι η ώρα να καταδικαστεί η ΝΔ που στη διακυβέρνησή της παρουσίασε το πραγματικό, σκληρό πρόσωπο της πολιτικής της, ως εκφραστής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Να αποδοκιμαστεί το ΠΑΣΟΚ εφόσον ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει εναλλακτική λύση, έχοντας την ίδια στρατηγική με τη ΝΔ σε θέματα ΕΕ και εσωτερικής πολιτικής. Να απορριφτεί η διπλοπροσωπία και ο καιροσκοπισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στηρίζει ολόψυχα την ΕΕ, από την άλλη διαμαρτύρεται για τις συνέπειες από την εφαρμογή της στρατηγικής της, ενοχοποιώντας μόνο τους ελληνικούς «χειρισμούς». Να απομονωθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. που δημαγωγώντας πασχίζει να συγκαλύψει τη στήριξη που προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο, τις αντιδραστικές, οπισθοδρομικές θέσεις του. Να προσπεραστούν τα κόμματα που λειτουργούν ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων.

Το ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής του πρότασης για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, έδωσε και δίνει σκληρές μάχες για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Τώρα πια είναι καθαρό ότι μόνο με το κεφάλι ψηλά, με ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, γερή οργάνωση και ψήφο δυναμική υπέρ του Κόμματος μπορεί να αποκρουστούν οι επιθέσεις και να ανοίξει ο δρόμος για τα λαϊκά συμφέροντα. Χωρίς κανένα αυτοπεριορισμό των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Με την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για μια ισχυρή συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων. Με καταδίκη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά χέρια να ρίχνουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην ευρωκάλπη. Με λαϊκή αντεπίθεση και ισχυρό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ