Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παχιά λόγια που διαψεύδει η πραγματικότητα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χτες, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες να αντιστρέψει την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο ΣΥΝ με τη στάση του στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μιλώντας, λοιπόν, για το ψηφοδέλτιο ισχυρίστηκε: «Είναι ένα ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα, που εκπροσωπεί τα σημαντικότερα κινήματα (...). Μπορεί να αγκαλιάσει τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς και των εργαζόμενων (...). Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε σύγκριση με τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων. Οσον αφορά τη συμμετοχή εκπροσώπων του μόχθου και του αγώνα (...). Είναι τα παράσημά μας η συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στα ψηφοδέλτιά μας, τα παράσημα τα δικά μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν οι συγκρούσεις που είχαμε, οι αγώνες που δώσαμε (...). Είναι μεγάλη τιμή για μας να έχουμε στο ψηφοδέλτιο εκπροσώπους από τους εργαζόμενους σε επισφάλεια, των οποίων τις διεκδικήσεις θέλουμε να αναδείξουμε και τα δικαιώματα να προασπίσουμε».

Αυτά στα λόγια. Ας δούμε τώρα λίγο τις πράξεις. Για ποιους αισθάνεται περηφάνια και τιμή η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ποιους χαρακτηρίζει «παράσημα», ποιους καλεί τελικά το λαό να στηρίξει με την ψήφο του. Στη δέκατη θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται η Ντίνα Ταχταλίδου, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας Β. Ελλάδας. Είπε γι' αυτήν ο Αλ. Τσίπρας χτες: «Δίνει σημαντικές μάχες το τελευταίο διάστημα απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική των απολύσεων». Η διάψευση ήρθε νωρίτερα απ' όσο θα περίμεναν. Χτες, ανακοινώθηκε ότι απ' το εργοστάσιο Γ' του Λαναρά στη Νάουσα πρέπει να φύγουν 91 από τους 198 εργαζόμενους. Δεκάδες απολύσεις ετοιμάζονται και στα άλλα εργοστάσια του Λαναρά. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «μάχης» που έδωσαν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σέρνοντας τους εργαζόμενους μήνες τώρα να διεκδικούν επιδοτήσεις για τον Λαναρά και κατασυκοφαντώντας τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που επέμεναν να καταδεικνύουν στους εργαζόμενους το αδιέξοδο στο οποίο τους έσερναν.

Χτες, επίσης, η ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τις απολύσεις συμβασιούχων στο δήμο, όπου δήμαρχος είναι ο Γ. Κουτελάκης, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...

Θα μπορούσαμε να γράφουμε ...σεντόνια για την υποκρισία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ρόλο του. Αλλά η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ