Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ούτε μία αναφορά στην ΕΕ

Τους υποψήφιους ευρωβουλευτές παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου

Δίχως να αναφερθεί ούτε μία φορά, έστω για τα μάτια του κόσμου, στην ΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, συνδράμοντας στην προσπάθεια να αποστραφεί η προσοχή του λαού από την ΕΕ και το ρόλο της. Εστίασε στην εσωτερική πολιτική σκηνή και ζήτησε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως ισχυρίστηκε, δικαιώθηκε στην κριτική του στο πολιτικό σύστημα! Δε θα μπορούσε βεβαίως να ισχυριστεί τίποτα άλλο, καθώς κριτική στην ΕΕ ουδέποτε άσκησε, απεναντίας την υποστήριξε με σθένος και μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές, όταν δρομολογούνταν αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντιδραστικές στρατηγικές.

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για «θέατρο σκιών» και «καραγκιοζιλίκια» και είπε ότι το κλείσιμο της Βουλής ήταν μια απεγνωσμένη κίνηση του Κ. Καραμανλή και αποσκοπούσε στη συγκάλυψη σκανδάλων. Κατήγγειλε ότι «προσπαθούν να κλείσουν την πόρτα της δημοκρατίας» και εντόπισε το πρόβλημα στο ότι «το πολιτικό σύστημα παράγει πολύ περισσότερα σκάνδαλα απ' όσα μπορεί να αντέξει ο πολίτης, απ' όσα μπορεί να αντέξει το πολιτικό μας σύστημα»!

Ο Αλ. Τσίπρας, μην μπορώντας φυσικά να αρθρώσει την παραμικρή λέξη κριτικής προς την ΕΕ, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει το λαό καλώντας τον να αποδοκιμάσει τις δυο πολιτικές οικογένειες της ευρωπαϊκής δεξιάς και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, και όχι την ΕΕ και τα κόμματα που την υποστηρίζουν, ασπαζόμενα τον ευρωμονόδρομο, καθώς σ' αυτά συγκαταλέγεται και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να φιλοτεχνήσει μια εικόνα για το κόμμα του, που μακράν απέχει της πραγματικότητας, κάνοντας λόγο για δύναμη αγώνων, συγκρούσεων κλπ. σε όλα τα επίπεδα. Κομπάζοντας ισχυρίστηκε: «Εμείς έχουμε παράσημα» από τους αγώνες και τις συγκρούσεις!

Ο Αλ. Τσίπρας δε θέλησε να σχολιάσει τη χτεσινή δήλωση του Μ. Γλέζου ο οποίος ζητά «άμεση συνεργασία» μεταξύ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤ.ΑΡΣ.Υ.Α. και κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές για την «αντιμετώπιση της κρίσης».

Σε ό,τι αφορά στο ψηφοδέλτιο στις τρεις πρώτες θέσεις, όπως ήταν ήδη γνωστό, βρίσκονται κατά σειρά οι Ν. Χουντής, Ελ. Σωτηρίου και Δ. Παπαδημούλης.

Ποικίλες αντιδράσεις, επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίας, προκάλεσε στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ η συνέντευξη του βουλευτή Μ. Παπαγιαννάκη στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία», όπου δήλωσε ότι «πολλές από τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστερίστικες» και συμπλήρωσε «και αυτή η συζήτηση έχει γίνει και δημόσια και μέσα στα όργανά του, βλέπω, όμως, ότι τώρα αυτές περιορίζονται ίσως επειδή έρχονται ευρωεκλογές». Ερωτώμενος για το «δημοσκοπικό ξεφούσκωμα» του κόμματός του, το απέδωσε σε «σημαντική πολιτική αδυναμία και σε επίπεδο θέσεων και σε επίπεδο πολιτικών συμπεριφορών». Ο Μ. Παπαγιαννάκης εξέφρασε εκ νέου τη θέση - που είναι θέση συνολικά του κόμματός του - υπέρ μιας πιο ισχυρής ΕΕ, με θεσμούς που «θα αποφασίζουν γρήγορα, αποτελεσματικά, παρεμβατικά». Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε «πιο λογικό μου φαίνεται ό,τι δούμε να το δούμε μετά τις εκλογές». Εκεί βεβαίως που εξέφρασε τον όλο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στους χαρακτηρισμούς του για το ΚΚΕ, για το οποίο ανέφερε: «προσφέρει στα μέλη του ένα πακέτο ιστορίας και ένα μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας, της οικονομίας, της πολιτικής. Οσο απεχθές κι αν είναι αυτό...»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ