Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αλλη γλώσσα στους εργαζόμενους, άλλη στους επιχειρηματίες

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας να εμπαίζει τον ελληνικό λαό και σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει τις αντιδραστικές θέσεις και προτάσεις του κόμματός του, επιλέγει για πολλοστή φορά τη διγλωσσία. Οταν μιλάει σε ανοικτές συγκεντρώσεις, όπως προχτές στην Κοζάνη, υπόσχεται ...«αναδιανομή του πλούτου και ευημερία» για τα λαϊκά στρώματα, θέτοντας ψευτοδιλήμματα ενόψει των ευρωεκλογών του τύπου «συντηρητικοί και ΝΔ ή σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ» και όταν μιλάει στα διάφορα οικονομικά φόρουμ των επιχειρηματιών και συναντιέται μαζί τους δεσμεύεται «για στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας»!

Σ' αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και στην προχτεσινή του ομιλία, οξύνοντας παράλληλα την αποπροσανατολιστική δικομματική κοκορομαχία γύρω από τα σκάνδαλα. Αξιοποιώντας την αντιδραστική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε «φίμωση της αλήθειας, θεσμική εκτροπή και παραγραφή σκανδάλων». Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί αποφάσισε «αιφνιδιαστικά να κλείσει τη Βουλή» και του ζήτησε να προχωρήσει στην προκήρυξη εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής που γεννά και αναπαράγει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, αφού είναι το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί και το ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στη ΝΔ, αναφέροντας: «Δεν τους έφτανε η συγκάλυψη, η συσκότιση και η απόκρυψη της αλήθειας. Με την πρωτοφανή τους κίνηση αυθαιρεσίας παραγράφουν όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής τους, παραγράφει ο κ. Καραμανλής τα σκάνδαλα, τους αθωώνει όλους».

Συνεχίζονται τα ερωτήματα για Βερελή

Την ίδια στιγμή και ενώ στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ξεπεράσει τον αρχικό αιφνιδιασμό από την παραίτηση του Χρ. Βερελή από το βουλευτικό αξίωμα, ο πρώην πλέον βουλευτής ήρθε με νέα γραπτή δήλωσή του να επιτεθεί σε όλους όσοι επιχειρούν, όπως υποστηρίζει, να διαστρεβλώσουν «τη θέση μου, τα κίνητρά μου και τις επιδιώξεις που με ώθησαν στο βήμα αυτό».

Μετά την παραίτηση του Χρ. Βερελή, την προηγούμενη Παρασκευή, που έγινε δυο μέρες μετά την αποκάλυψη για ύποπτες αγορές τρόλεϊ από την γερμανική βιομηχανία βαρέων οχημάτων «ΜΑΝ» που είχε κάνει ο ΗΛΠΑΠ το 2002, κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, υπήρξαν πλήθος σεναρίων που έδειχναν μια διαφορετική εκδοχή από αυτή που περιέγραφε ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρ. Βερελής προέβη σ' αυτή την κίνηση μετά τις προθέσεις που έδειξε η Ιπποκράτους να μην παρέχει καμία στήριξη σε πιθανή εμπλοκή ονόματος στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση «ΜΑΝ». Πάντως, ο Χρ. Βερελής και στη χτεσινή του επιστολή επιχειρεί να εμφανιστεί σαν φορέας της διαφάνειας, δηλώνοντας ότι η παραίτησή του είναι απόφαση για να «συμβάλει στην αποκατάσταση της νοσηρής κατάστασης που κοστίζει ηθικά και οικονομικά στη χώρα».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και χτες, περιορίζονταν να δηλώνουν ότι «σέβονται την απόφασή του» και σημείωναν ότι η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει τη «διαφορά ποιότητας ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ»... Από όλες τις πηγές πάντως επιβεβαιώνεται ότι ο Χρ. Βερελής πρώτα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής και μετά τον Γ. Παπανδρέου για τις προθέσεις του.

Ο Χρ. Βερελής σε μια κίνηση «επικοινωνιακή» στη χτεσινή του δήλωση ανέφερε για το θέμα της υπόθεσης «ΜΑΝ» πως παρότι «δεν τον αφορά προσωπικά, παρά μόνον ακραία στα πλαίσια των γενικότερων πολιτικών ευθυνών» ανέθεσε «ήδη σε δικηγορικό γραφείο του Μονάχου την εκπροσώπησή» του. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την επιστολή του ο Χρ. Βερελής δημοσιοποίησε και το έγγραφο που είχε στείλει στον ανακριτή για την υπόθεση της εξαγοράς «Γερμανός» από τον ΟΤΕ, στην οποία είναι βασικός κατήγορος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ