Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Γρηγοριάδης Κώστας

Το θράσος τους δεν έχει όρια, και είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να συγκαλύψουν τα αδιέξοδα και τη διπλοπροσωπία της πολιτικής τους. Ο λόγος για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που χτες, συνεχίζοντας στη γνωστή ρότα της παραπλάνησης των εργαζομένων, στην προκειμένη περίπτωση των εργαζομένων του ΟΛΠ, εξέδωσε δελτίο Τύπου για να πει ότι το ΚΚΕ ψεύδεται όταν λέει πως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Χωρίς κανέναν άλλο σχολιασμό, παραθέτουμε το εξής: Στις 4 Σεπτέμβρη του 2008 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τέθηκε για συζήτηση και ψήφιση η Εκθεση με θέμα «Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα λιμάνια». Η έκθεση με σαφήνεια αναφερόταν στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών με τη μέθοδο της «απελευθέρωσης» των κερδοφόρων λιμενικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι η ΕΕ προσπάθησε να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση και με άλλους τρόπους, ακόμα και κοινοτική οδηγία, οι οποίες είχαν παρεμποδιστεί μέχρι τότε από την πάλη των εργαζομένων στα λιμάνια των κρατών - μελών.

Ομως, επανήλθε με την Εκθεση και με τη μορφή της «σαλαμοποίησης» των υπηρεσιών των λιμανιών επέβαλε το στόχο της. Την Εκθεση ψήφισαν με χέρια και με πόδια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Και, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στη λίστα των ονομάτων των ευρωβουλευτών που ψήφισαν την Εκθεση στην Ολομέλεια, είναι φαρδύ πλατύ και αυτό του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη. Είναι αυτονόητο ότι το ΚΚΕ είχε καταψηφίσει την Εκθεση. Αυτά προς το παρόν και αν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίσει ξανά πρόβλημα ...μνήμης, ευχαρίστως να επανέλθουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ