Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων

Κατά τις δέκα το βράδυ των ευρωεκλογών υπολογίζεται να έχουν συγκεντρωθεί τα αποτελέσματα περίπου στο 15% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, ποσοστό ικανό να οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με την αναμέτρηση της 7ης Ιούνη. Αυτό επισημάνθηκε χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Singular Logic» που έχει αναλάβει τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, πιλοτικά, ένας νέος τρόπος μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω κινητού τηλεφώνου. Επιλέχθηκε η εκλογική περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης, επειδή έχει μεγάλο όγκο σε ψηφοφόρους και εκλογικά τμήματα. Σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή, οι 502 δικαστικοί αντιπρόσωποι της εν λόγω εκλογικής περιφέρειας θα εφοδιαστούν με τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, στην οποία θα καταχωρήσουν τα αποτελέσματα των εκλογικών τμημάτων τους και στη συνέχεια θα τα αποστείλουν, μέσω κρυπτογραφημένου μηνύματος, στο κέντρο δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Ο συγκεκριμένος τρόπος θα διενεργηθεί παράλληλα με τον κλασικό τρόπο μετάδοσης, τα αποτελέσματα του οποίου και θα ληφθούν υπόψη.

Η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνεται κάθε 15 λεπτά.

Στο μεταξύ από χτες τέθηκε σε λειτουργία ο νέος δικτυακός τόπος του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) στην οποία θα έχουν πρόσβαση και τα άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με το υπουργείο, τις τελευταίες δύο βδομάδες καταγράφηκαν 830.000 επισκέψεις στο «Μάθε πού ψηφίζεις» του δικτυακού τόπου του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ