Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΥΠΟΘΕΣΗ «SIEMENS»
Στον αέρα το ένταλμα

Στον αέρα, βρίσκεται το διεθνές ένταλμα σύλληψης του πρώην διευθυντικού στελέχους της «SIEMENS» στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ως γνωστόν, ο κατηγορούμενος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές δεν προσήλθε να απολογηθεί στον 4ο ειδικό ανακριτή, επικαλούμενος προβλήματα υγείας που τον κράτησαν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να σταλεί ένταλμα σύλληψής του.

Το ένταλμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτηρίζεται από την Εισαγγελία του Μονάχου ως ελλιπές. Ετσι, αναμένεται να ζητηθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δικαστικές κινήσεις μετά το 2007 για να διαπιστωθεί αν έχουν παραγραφεί - με βάση τη γερμανική νομοθεσία - οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται στη χώρα μας. Αν η Εισαγγελία δεχτεί ως ανακριτικές τις κινήσεις των ελληνικών δικαστικών αρχών, τότε η όποια παραγραφή διακόπτεται.

Παράλληλα, προθεσμία για τις 4 Ιούνη ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος της «SIEMENS» στην Ελλάδα, Φόλκερ Γιουνκ, που επεσήμανε πως έχει έτοιμο το υπόμνημά του, αλλά ήθελε κάποιες τελευταίες συνεννοήσεις με τον δικηγόρο του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ