Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σύνθημα και παρασύνθημα

Τόμπολα: Ο Καρατζαφέρης δήλωσε χτες το βράδυ ευθαρσώς ότι μετά τις εκλογές θα στηρίξει τη ΝΔ ζητώντας της να εφαρμόσει αυτά που διακηρύσσει ο ...Λαφοντέν στη Γερμανία για τους μετανάστες! Παπανδρέου και Τσίπρας από προχτές κατεβαίνουν με ενιαίο αίτημα να ανακοινώσει η ΝΔ τι θα κάνει μετά τις εκλογές σχετικά μ' αυτά που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Καρατζαφέρης γνωρίζει πως δε χρειάζεται να του υποσχεθεί τίποτα ο Καραμανλής για τους μετανάστες. Είναι συγκεκριμένη η πολιτική της ΕΕ που ενιαία υποστηρίζουν και η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Και με ενιαίο τρόπο την εφαρμόζουν ήδη στον Αγ. Παντελεήμονα στο πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει κατά κάθε μετανάστη. Παπανδρέου και Τσίπρας δεν έχουν καμιά ανάγκη να μάθουν από τη ΝΔ τι θα κάνει, γιατί πολύ απλά ό,τι ζητά το ΔΝΤ ήδη το προωθεί η ΕΕ που από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν.

Οι μετανάστες συγκροτούν αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης της χώρας. Δε χρειάζονται συμπαράσταση για το χρώμα, τη θρησκεία ή τη φυλή τους, αλλά γιατί είναι το τμήμα των εργατών που παθαίνει τα χειρότερα, είναι επίσης το τμήμα των εργατών που το κρατάνε στην παρανομία για να το εκμεταλλεύονται περισσότερο και να πιέζουν έτσι περισσότερο και τους ντόπιους εργάτες. Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (δε συζητάμε για τον ΛΑ.Ο.Σ....) μιλάνε για την ταξική θέση αυτών των εργατών. Γιατί όλοι μαζί έχουνε ήδη συνομολογήσει ότι προτεραιότητά τους έχουν τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή τους φτηνούς εργάτες για να ευημερούν τα κέρδη. Ετσι έχουν τα πράγματα για τα οποία δε λένε κουβέντα και οι τρεις τους (δε λέμε για τους Πράσινους για τους οποίους ισχύει σε παράφραση αυτό που λέει ο Μαύρος της MRB, «δε μιλάνε για να μην εκτεθούν»...).

Η πολιτική καθενός απ' αυτά τα κόμματα, δεν θα ξεδιπλωθεί στις λίγες μέρες που απόμειναν μέχρι την κάλπη. Και είναι αφέλεια να περιμένει κάποιος να τους ακούσει για να βγάλει συμπέρασμα. Ολοι τους έχουν ήδη βίο και πολιτεία πίσω τους. Οχι μόνο την ψήφο τους στο Μάαστριχτ, αλλά και την υπεράσπιση στις λεπτομέρειες των πολιτικών που αυτό συνεπάγεται. Τα μεροκάματα, η ανεργία, το κόστος ζωής, η χάλια εκπαίδευση, ο τρόμος μην αρωστήσεις, όλα αυτά εχουν πολιτική σφραγίδα πάνω τους. Γι' αυτό και τα τέσσερα κόμματα του ...δικομματισμού και της μιας πολιτικής, αποφεύγουν να μιλήσουν συγκεκριμένα. Τι να πει, δηλαδή ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ για τα μεροκάματα; Οτι έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για 70 λεπτά αύξηση; Τι να πει στα νέα παιδιά ο πολιτικός της ΝΔ, ότι προχτές υπέγραψε για να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση και με το μεροκάματο πληρωμένο από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή τζάμπα για τον εργοδότη; Τι να πει στον Αφγανό πρόσφυγα ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ; Οτι φαντάροι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καίνε τη χώρα του; Δεν μιλάμε για τον ΛΑ.Ο.Σ. και τους Πράσινους...

Οταν στον αστικό Τύπο πληθαίνουν τα άρθρα για την ανάγκη μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν στις αναδιαρθρώσεις στο κράτος, μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να προωθήσουν το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που θα απελευθερώσουν την οικονομία, τα καπιταλιστικά κέρδη δηλαδή, δε χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβεις ότι αύριο πρέπει να 'σαι πιο δυνατός για να τους αντιμετωπίσεις. Συμβολή σ' αυτή τη δύναμη είναι το ψηφοδέλτιο - προκήρυξη του ΚΚΕ. Στις λίγες μέρες που έμειναν το μοιράζουμε ακριβώς έτσι: Σαν προκήρυξη - κάλεσμα σε αγωνιστική συσπείρωση για την επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ έχει δώσει ξανά και ξανά εξετάσεις αγώνα. Ο κόσμος ξέρει από την εμπειρία του τι σημαίνει όταν το ΚΚΕ του λέει «ετοιμάσου να βγούμε στο δρόμο». Περιμένει σύνθημα και παρασύνθημα. Το ψηφοδέλτιο είναι το σύνθημα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ