Πέμπτη 28 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ
Εντείνεται η μάχη του ψηφοδελτίου

Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι οι Επιτροπές Ετεροδημοτών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, εντείνουν τη μάχη, ώστε καμιά ψήφος να μη χαθεί στις ευρωεκλογές. Ωστε, όλοι, όπου κι αν ψηφίζουν, να μεταβούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Με συστηματική και οργανωμένη δουλειά, όλες οι Επιτροπές Ετεροδημοτών, περιοχών και νομών, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, στη δουλειά και στη γειτονιά, δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου. Αποκαλύπτουν το ρόλο της ΕΕ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, και γιατί πρέπει όλοι να ψηφίσουν ΚΚΕ.

«Ο στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει ή σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ, που δε θα πάει στα Δωδεκάνησα», λέει στο «Ρ» ο υπεύθυνος της Επιτροπής, Σάκης Χούλλης. Και, όπως μας λέει, παρά τη δυσκολία της απόστασης, «αποκρυσταλλώνεται μια θετική εξέλιξη». Ετσι, τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται μια πρώτη σύσκεψη με όλους τους Δωδεκανήσιους ετεροδημότες. Ηδη, στο χώρο των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, γίνονται αναλυτικές συζητήσεις με φοιτητές και σπουδαστές που, όλο και περισσότεροι, δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το Κόμμα. Παράλληλα, απευθύνονται και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και Οργανώσεις, με στόχο όσος κόσμος συσπειρώνεται εκεί, να ενισχύσει τη μοναδική φωνή της αντίστασης.

Η συζήτηση, όμως, είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, που οι εργαζόμενοι Δωδεκανήσιοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τη νιώθουν κυριολεκτικά στο πετσί τους. Και αυτό γιατί με την απελευθέρωση των συγκοινωνιών, των θαλάσσιων μεταφορών, όλα τα νησιά - με εξαίρεση τη Ρόδο και την Κω - στα Δωδεκάνησα, έχουν γίνει ...άγονες γραμμές! Ετσι, για να πάει και να έρθει κάποιος στο νησί του χρειάζεται ...100 ευρώ! Το γεγονός αυτό - όπως μας εξηγεί ο Σ. Χούλλης - δίνει σε όλο και περισσότερους απλούς ανθρώπους, τη δυνατότητα να καταλάβουν την πολιτική της ΕΕ, ποιους ευνοεί και γιατί πρέπει να κηρύξουν και μέσα από την κάλπη ανυπακοή και αντίσταση.

Εντατικοποιείται η δουλειά των Επιτροπών

Την ίδια στιγμή, όλες οι Επιτροπές Ετεροδημοτών, συνεχίζουν και εντατικοποιούν τη δουλειά τους, προσεγγίζοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος, υπεύθυνος της Επιτροπής της Στερεάς Ελλάδας, σημειώνει ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από συσκέψεις, ενώ παρατηρείται μαζική προσέλευση ετεροδημοτών για να προμηθευθούν τόσο ψηφοδέλτια, όσο και της επιστολής της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία και διακινείται πλατιά. «Ο κόσμος συμμετέχει όλο και πιο ενεργά», σημειώνει.

Αντίστοιχα και στη Θεσσαλία οργανώνονται διαρκώς συσκέψεις, όπως μας λέει ο Νίκος Τέγος, υπεύθυνος των Επιτροπών Ετεροδημοτών. «Να μην υπάρξει άνθρωπος που να μην πάει», μας λέει και επισημαίνει ότι γίνεται εξαντλητική κουβέντα, με όλους τους ανθρώπους, για το πόσο σημαντική είναι η ψήφος και την ανάγκη να μην υπάρξει καμιά αποχή. Πόσο μάλλον, όταν οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν ζήσει στην πράξη την πολιτική της ΕΕ, όπως είναι η ΚΑΠ και η νέα ΚΑΠ.

Συσκέψεις, όμως, πραγματοποιούνται και για τις περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και τη Θράκη. «Ο κόσμος πείθεται όλο και περισσότερο να πάει να ψηφίσει, να σπάσει στην πράξη την αποχή, παρά τη μεγάλη απόσταση», μας λέει ο Δημήτρης Θεοχάρης, υπεύθυνος της Επιτροπής Ετεροδημοτών της Δυτικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ